„Závod se pojede stejně jako loni na uzavřené trati. To znamená, že možnost cestování po silnici třetí třídy do Vyškova a zpět bude omezená. Cestu v úseku od začátku Rychtářova směrem od Lhoty po křižovatku s místní komunikací v Rychtářově pod hřištěm tak na základě povolení vyškovského městského úřadu v určitých časech uzavřeme," potvrdila předsedkyně Moped Teamu Rychtářov Ludmila Mikulášková.

časy uzavírek
- povinný trénink 10.40–11.10
- I. etapa orig. 12.40–13.10
- I. etapa spec. 13.40–14.10
- II. etapa orig. 15.40–16.10
- II. etapa spec. 16.40–17.10

Ve stanovených časech jsou totiž naplánované jednotlivé jízdy. Mezi nimi ale můžou řidiči bez problémů Rychtářovem projet. Uzavírka bude označená dopravními značkami a řídit ji budou vyškovští strážníci. „Jednotlivé etapy pak uzavřou i provoz na místních cestách. Tyto uzavírky bude řídit pořadatelská služba. Doufáme, že po dobu trvání akce obyvatelé vesnice omezí svůj pohyb na minimum, a pokud budou muset použít silnici, budou respektovat omezení," vyslovila Mikulášková.

Rallye kromě závodů přinese i další zábavu. Například výstavu historických mopedů. „K vidění bude šest až osm kousků mopedů, například Jawa a Jaweta, jednoduše to, co bylo vyrobené československými výrobci, a také několik starých aut, třeba Škoda Octavia a Felicia. Rozsahově ale nepůjde o žádnou větší výstavu," přiblížil další z organizátorů Petr Večeřa s tím, že bezprostředně po zahájení závodu, tedy krátce po poledni, Rychtářovem projede asi sto padesát trabantů.

Kolik závodníků se postaví na start, budou organizátoři přesně vědět až po prezenci, která začne v osm ráno. Většinou jich bývá kolem stovky. Závod bude mít dvě kategorie: originály a speciály. „Obě se pojedou ve dvou etapách," doplnila Mikulášková.

Poprvé nicméně bude silnice uzavřená už dopoledne, a to kvůli povinnému tréninku. Odměnou pak pro závodníky a všechny, kteří budou pomáhat organizačně, bude i Letní noc. „Zahraje nám kapela Rain rock. Vstupné nevybíráme, jde v podstatě o formu poděkování lidem, kteří nám celý den na závodu pomáhají," řekla pořadatelka.