„Otázka by zněla, jestli lidé podporují nulovou toleranci hazardu, nebo regulaci současného stavu. Jedná se o vážnou věc, kterou si lidé mají odhlasovat sami, ne pouze čekat na výsledek rozhodnutí zastupitelstva," naznačil zastupitel Jiří Krutílek.

Stejný názor ale nesdílí starosta města Karel Goldemund. „Vypsat referendum na území města Vyškova je podle mě zbytečné. Nejen, že je to finančně velmi náročné, ale nevíme ani, za jakých podmínek bychom počítali referendum za právoplatné. Kdo stanoví hranici?" zeptal se. Podle Krutílka by šla stanovit na padesát procent.

Podle starosty se však jedná o nesmysl. „Pokud je ve Vyškově zhruba patnáct tisíc oprávněných voličů, pak se mi nechce věřit, že by se jich sedm a půl tisíce k hlasování dostavilo. Potvrzuje mi to třeba referendum v Brně o přesunu nádraží, kde potřebný počet lidí nepřišel," připomněl.

Podle Krutílka se může referendum uspořádat současně v době konání komunálních voleb. „Odpadly by tím náklady navíc, lidí by přišel dostatečný počet," navrhl.

Takové řešení však podle starosty není možné. „Referendum o hazardu je specifická záležitost, jeho uskutečnění současně s volbami, myslím, ani neumožňuje zákon. Jde totiž o dvě absolutně neslučitelné věci," upozornil.