Lidé se budou se zemřelými loučit jinde. „V okolí budovy vyměníme oplocení, přemístíme kontejnerové stání, přibude pergola mezi obřadní síní a hřbitovem a zároveň necháme upravit zeleň," vyjmenovala venkovní práce mluvčí města Petra Bezdomniková.

Uvnitř smuteční síně dělníci kromě úprav výstavní místnosti a zázemí pro pozůstalé zruší schodiště do suterénu a postaví nové sociální zařízení pro veřejnost. „Součástí rekonstrukce je i úprava uspořádání pro živou hudbu, necháme také rozšířit vstupní dveře do smuteční síně a vyměníme dřevěná okna za plastová," informovala mluvčí s tím, že výměny se dočkají také stávající ocelové výkladce s jednoduchým zasklením.

Další práce pak budou spočívat v nových podlahách v sociálním zařízení a ve vstupu, v síni pak vznikne nový podhled ze sádrokartonu s tepelnou izolací do střechy. „Stávající stropní podhled ze smaltovaných plechů nahradíme prvky z tahokovu," upřesnila Bezdomniková.

Náklady na rekonstrukci se vyšplhají k šesti milionům osmi set tisícům korun. Termín dokončení spadá na konec října. „Jako náhradní prostor pro konání smutečních obřadů bude veřejnosti sloužit Hřbitovní kostel ve Vyškově," připomněla mluvčí.