„Od asfaltových hřišť se na mnoha místech upouští, protože asfalt není ten nejvhodnější povrch pro sportování. Ke všemu areál v Tyršově ulici ještě čeká mnoho úprav, takže si myslím, že jde o uspěchané rozhodnutí," namítl například zastupitel Zdeněk Šedý.

Podle starosty města Františka Havíře je to však to nejjednodušší, co se dá s hřištěm dělat. „Jakékoliv přebudování, instalace umělých trávníků nebo umělých ploch bude několikanásobně dražší. Obdrželi jsme nabídky právě i na jiné plochy, ale rada města se rozhodla, že vyhlásí výběrové řízení na zbroušení. Kousek už je v místě na ukázku hotový a vypadá to podle mě velice pěkně," zhodnotil starosta.

I tenis a brusle

Hřiště by podle něj mělo sloužit hlavně pro družinu a mateřinku. „Při současném stavu hřiště na něj ale žádné děti pustit nemůžeme, povrch je tak ostrý, že když někdo spadne, odře si ruku až na kost. Po zbroušení by hřiště mohlo sloužit řadě činností, od tenisu až třeba po in-line bruslení," vyzdvihl Havíř. Opoziční zastupitel Jiří Lukášek upozornil, že v budoucnu se může s hřištěm ještě leccos stát. „Po čase může dojít k tomu, že budeme chtít nechat instalovat něco jiného, jako umělou trávu nebo plastové panely. A pokud vím, takovéhle plochy dobře sednou právě na nezbroušený povrch. Takže by investice nakonec mohla být skutečně zbytečná," zdůraznil Lukášek.

Starosta však podle svých slov od všech firem, které přicházely s nabídkami na úpravu hřiště položením jiných povrchů, obdržel informaci, že asfalt je třeba v jakémkoli případě nějak upravit, například alespoň kytováním.

Částku sto pětadvaceti tisíc na zbroušení hřiště nakonec zastupitelstvo zaneslo do rozpočtu.