I přesto město bude muset vydat nemalou částku. „Znalec budovu školy a tělocvičnu, kterou kraj prodává, ohodnotil na víc než třináct milionů korun," informoval po zveřejnění záměru prodeje areálu krajský mluvčí Petr Holeček.

Město nakonec zvládne nákup bez zadlužení. „To, že školu budeme muset rozšířit, jsme věděli už delší dobu, a proto jsme šetřili. Částku tak zaplatíme z naspořených rezerv. Díky tomu si nebudeme muset brát úvěr," podotkl Havíř.

Přesto si uvědomuje, že město čeká velké množství práce. „Objekt plnil roli střední školy. Nároky pro základní školu jsou ale v některých věcech vyšší. Budeme tak například muset vybudovat šatny nebo zavést vodu do jednotlivých tříd, čeká nás i rozšíření sociálního zařízení a opravy podlah," nastínil plány rousínovský starosta.

Kromě školáků se ale z nabytí bývalého učiliště můžou těšit také staří lidé. Pro ty totiž vznikne v části areálu dům s pečovatelskou službou. „Je to součást našeho dlouhodobého plánu. Projektovou dokumentaci začneme zpracovávat, jakmile bude areál oficiálně v majetku města. To by mělo být na konci letošního roku," dodal Havíř.