A hlavní organizátorka křenovických čarodějnic Zuzana Schořová si svou roli náležitě užívá. „Já nejsem typ, co si vezme helmu na koloa hrozně řeší, jak vypadá. Ráda si ze sebe udělám trošku srandu,“ prohlašuje.

Devětatřicetiletá křenovická rodačka, která program čarodějnic zajišťuje už přes pět let, je hlavně pyšná na spolupráci místních, kteří se na organizaci zábavného dne dobrovolně podílejí. „Pomáhají jak členové spolků, tak pracovníci obce, ale třeba i hasiči, kteří nám přistaví auto. Další ochotníci zajišťují muziku, jedna paní z obce vozí děti na voze taženém jejími koňmi. Takže za čarodějnicemi nestojím jen já, mám obrovskou podporu lidí,“ upozorňuje Schořová, která stojí v čele i křenovického sportovního kroužku nebo výtvarných dílen. Je také pevnou součástí spolku KOS Křenovice, který mimo jiné dělá výlety pro rodiny a děti.

Ani její manžel a tři děti nesmějí na čarodějnicích chybět. „Jejich kostýmy měníme, protože rostou a taky samy touží po něčem jiném a novém,“ informuje aktivní matka. Jak ale dodává, její čarodějnický převlek stále zůstává. „Jiný jsem měla jen tehdy, když jsem byla těhotná,“ prozrazuje.

Ilustrační foto.
Flotila parníků po zimě vyrazí na přehradu. V Brně otevřou čarodějnickou školu

Podle ní svou účast na čarodějnickém karnevalu někteří hodně prožívají. „Jeden rok jsme tu například měli naprosto dokonalou Adamsovu rodinu. Je úžasné, když se sladí všichni společně. Proto jsme začali vyhlašovat i ceny za rodinnou masku,“ vzpomíná Schořová, v profesním životě vychovatelka v křenovické základní škole.

Jak říká, jakožto hlavní organizátorka akce musí jít ostatním příkladem a jako čarodějka se předvést taky. „Cítím, že tam přesně takto, v tomto převlečení, patřím. A je mi tak dobře,“ přemítá pořadatelka.

V čase křenovického dubnového veselí nastávají i komické situace. „Třeba když dojede někdo cizí a potřebuje mluvit s organizátorkou,“ zmiňuje pobaveně žena. Jak doplňuje, na akci také občas panují komplikace s rozpoznáváním. „Jak lidé mají masky, tak někdy ani nevíte, s kým vlastně mluvíte a kdo je kdo,“ směje se Schořová.

Ilustrační foto.
Města už shání brigádníky. Sběr odpadků za 70 korun na hodinu netáhne