„Peníze vedení vyškovské radnice vyčlenilo až v rozpočtu na letošní rok, proto se výstavba o nějakou dobu pozdržela. V současné době tak dokončujeme projekt, poté nás bude čekat soutěž na dodavatelskou firmu. Pokud vše půjde dobře, chtěl bych, aby nová hala stála ještě v prvním pololetí roku," naznačil Hastík.

Na výstavbu montované haly je v rozpočtu města vyčleněno víc než dva miliony sto tisíc korun. Výhody ředitel příspěvkové organizace města spatřuje nejen v tom, že služby budou mít veškerou techniku na jednom místě. „Dosud je část z ní uložená na školním statku. Zbytek je pak umístěný v placených prostorách. A právě v této oblasti spatřuji druhou výhodu, nebudeme už totiž muset nikomu za skladování platit," doplnil ředitel.

Na místě, kde má sklad vyrůst, původně stála stará kotelna, která šla k zemi. Výstavbou haly se vyřeší dlouhodobý problém správy, tedy nedostatečné prostory pro skladování. „Umístíme v něm například sekačky, místo se však najde i pro nafukovací halu nebo stánky, které jsou využívané při trzích na Masarykově náměstí," zmínil Hastík.