Důvodem jsou rozdílná povodí, pod která části spadají. „Mohli jsme začít jen tam, kde byla vypsaná výzva," vysvětlil starosta vesnice Vlastimil Rožnovský s tím, že kromě dokončení kanalizace plánují do závěru listopadu stihnout po dělnících opravit i silnice.

Co se týká Bohdalic, tam obec dokončuje přípravu projektové dokumentace, kterou chce dovést ke stavebnímu povolení. „Projekčně zpracováváme i místní část Manerov. Nepředpokládám ale, že by se nám v jedné z částí podařilo zahájit stavbu už v příštím roce. Počítáme tak až s rokem 2017. Ale záleží na penězích," prohlásil Rožnovský.

Na kolik další stavby vyjdou, si netroufl odhadovat. „Projektant tvoří i předběžný rozpočet, pak budeme moudřejší. Co se týká Pavlovic, zásahy nás vyšly na osmadvacet milionů. Z ministerstva životního prostředí jsme získali dotaci, pokryla zhruba osmnáct milionů," dodal starosta.

I přesto se ale obec do dalších větších investic nepouštěla. „Šlo jen o práce do milionu. Máme tak za sebou například zateplení tělocvičny, opravu části chodníků a drobné opravy ve škole," řekl.