Problém spočívá v tom, že po navýšení minimální mzdy na osm a půl tisíce korun zůstává příspěvek na veřejně prospěšné pracovníky stále osm tisíc korun. A vzniklý rozdíl musí hradit právě zaměstnavatelé.

Z novinky nemají radost třeba Pustiměřští. „Momentálně jejich pomoc nepotřebujeme, ale nevylučuji, že by se nám v budoucnu jejich služby opět nehodily. Dřív jsme je poměrně často využívali. Za stávajících podmínek však pro nás bude najímání takových zaměstnanců nevýhodné a kvůli omezenému rozpočtu budeme muset zvažovat, zda se bez nich raději neobejdeme," potvrdil starosta Pustiměře Miloš Nevřala.

Pro Správu majetku města Vyškova, která zaměstnává lidi na veřejně prospěšné práce, naopak novela zákona problém nepředstavuje. „Počítali jsme, že k navýšení minimální mzdy dojde. Dlouho se o tom diskutovalo. Lidi na veřejně prospěšné práce nabíráme stále, s dorovnáváním příspěvku od úřadu práce počítáme. Náš rozpočet tím nijak netrpí," sdělil ředitel příspěvkové organizace města Jaroslav Hastík.

Nárůst výdajů

Úředníci z pracovního úřadu upozorňují, že berou v potaz nárůst výdajů zaměstnavatelů, kteří minimální mzdu lidem přijatým na veřejně prospěšné práce vyplácí. Navýšení příspěvku však nevidí jako něco nutného. Mluvčí ředitelství Úřadu práce Kateřina Beránková upozorňuje, že se z jejich strany jedná pouze o příspěvek. „Částka, kterou poskytujeme, je skutečně příspěvkem na mzdu. Není tedy určená k pokrytí celého platu," poznamenala Beránková.

Dodatkování smluv a navyšování příspěvku zaměstnavatelům nezvažují ani na kontaktním místě Úřadu práce ve Vyškově. „I když byla minimální mzda navýšená, domníváme se, že současný příspěvek ve výši jedenácti tisíc korun měsíčně zaměstnavatelům, které tvoří převážně obce, dostatečně pokrývá náklady s veřejně prospěšnými pracemi spojené," objasnil ředitel Úřadu práce ve Vyškově Jan Marek.

Na doplnění stávajícího zákona o veřejně prospěšných pracích si zaměstnavatelé ještě počkají. Nicméně ani jeho současná verze nevylučuje v konkrétních případech dohodu o navýšení přispívané částky. „Jsme připravení v individuálních případech jednat se zaměstnavatelem o uzavření dodatku na případné zvýšení příspěvku, pokud by pro něj výdaje navíc znamenaly zásadní problémy," ujistila generální ředitelka Úřadu práce České republiky Marie Bílková.

To těší i například vyškovskou firmu Staeg. Přesto ji navýšení minimální mzdy nepostihlo. „Lidé, které na veřejné práce najímáme, dostávají od počátku pracovního poměru plat, který je vyšší než současná i předchozí minimální mzda. Proto se nás nové znění zákona nijak nedotklo," informovala mluvčí firmy Monika Švehlová.