O kroku už Vyškovský deník Rovnost informoval. Ministerstvo totiž vyzvalo město, aby prokázalo, že případný vznik herny v místě povede k narušování veřejného pořádku. „Zjednodušeně lze říci, že naše odůvodnění přišlo ministerstvu nedostatečné. Chápu to tak, že nás nabádá k tomu, abychom všem zajistili rovný přístup k podnikání," nastínil slavkovský radní Hynek Charvat.

Rada na to reagovala tím způsobem, že trvá na svém prvním usnesení a nesouhlasí s vydáním povolení ministerstva k provozování hazardu ve Špitálské ulici z důvodu ochrany místních záležitostí. „Jedná se o opětovné zdůraznění nesouhlasu. Vedení města setrvává ve svém záměru žádným způsobem hazard ve městě nerozšiřovat. Chce ho udržet pouze ve stávajících místech, která už mají k provozování automatů a jiných her povolení," vysvětlila mluvčí Slavkova Veronika Slámová.

K tomu má pomoci právě nachystaná vyhláška. „Vymezuje seznam míst, kde je povolené výherní hrací terminály a jiné hry provozovat, přičemž se jedná o ta místa, kde automaty už jsou. Takže každé jiné, které na seznamu není, bude od hazardu uchráněno. Městský úřad připravil analýzu zákona a z ní vyplývá, že ten takovou vyhlášku radnici povoluje vydat. Doufáme tedy, že si tím do budoucna zajistíme udržení stávajícího stavu," uzavřel Charvat.

Jak už dřív informovala mluvčí města, současný stav přináší do městské pokladny každým rokem z poplatků od provozovatelů hazardu zhruba tři miliony korun. Ty město využívá například jako příspěvky sportovním a jiným organizacím.