V její tělocvičně je podle ředitele Václava Klementa živo v podstatě každé odpoledne nebo večer. Za pronájem si škola účtuje dvě stě korun za hodinu. „O tělocvičnu je zájem, i když nemá standardní rozměry. Využívají ji různé skupiny věnující se kondičnímu cvičení," přiblížil Klement.

Jak ale říká, příliš vydělat se na pronájmu nedá. A není to ani účelem. Má spíš pomocný charakter. „Profit z pronájmu máme v jednotkách procent. Nejde o nijak závratný byznys. Soustředíme se hlavně na to, aby měli lidé kde sportovat. Musíme zohlednit pouze náklady na úklid, osvětlení a topení," dodal ředitel vyškovských spojených škol.

500korun zaplatí zájemce za pronájem sportovní haly Základní školy Purkyňova. „Je to dané tím, že je úplně nová a její vybavení je na nejvyšší úrovni," odůvodnil ředitel vyškovské školy Luděk Höfer.

Kromě tělocvičny pronajímají i multimediální učebny. Za pronájem chtějí sto šedesát korun na hodinu. „Zájemce může využít například i dataprojektor, počítač nebo připojení k internetu," doplnil Klement.

Jako výpomoc místním oddílům pak pronajímají prostory v Základní škole 711 v Bučovicích. Částka, kterou nájemci platí, je o dost nižší než na vyškovském gymnáziu. „Bereme padesát korun za hodinu. Proto se ani nelze divit, že je nyní tělocvična už úplně obsazená. Chodí k nám trénovat například i bučovičtí florbalisté," vyzdvihl ředitel školy Přemysl Kašpar s tím, že cena je velmi podobná i v případě učeben.

Vzájemnou spolupráci si pochvaluje třeba právě sekretář florbalového klubu Aligators Jaroslav Hála. „Máme víc týmů, netrénujeme pouze v Bučovicích. Ale tamní podmínky jsou opravdu na perfektní úrovni a za skvělé peníze. Obzvlášť pro mládež je tělocvična ideální," potvrdil Hála.

O dost víc si připlatí zájemce o pronájem tělocvičny Základní školy Purkyňova ve Vyškově. Tam si za hodinu účtují tři sta korun a za sportovní halu o dvě stovky víc. I navzdory ceně je podle ředitele Luďka Höfera o obojí velký zájem. „Hlavně přes zimu je máme zcela zaplněné. Od října nemáme ani jedno volné okénko do devíti hodin večer. Chodí k nám například i hráči futsalového klubu vyškovského pivovaru," zmínil Höfer.

Stejně jako vyškovské spojené střední školy a bučovická základní i Purkyňova pronajímá učebny, a to za sto korun na hodinu. „I ty máme zaplněné poměrně dobře. Jednak je využívají naše školní kroužky a pak tam třeba dělá kurzy místní autoškola," řekl ředitel.

Pronájem prostor školy v Purkyňově ulici využívá také vyškovské středisko volného času Maják pro své kroužky. Jednoho takového, volejbalového se účastní Michal Nejedlý. „Chodím do něj druhým rokem a musím říct, že hala je nejlepší v okolí. Povrch a celé zázemí jsou perfektní," zhodnotil mladý volejbalista.