Silničáři totiž plánují další velkou uzavírku a motoristé z toho po minulých zkušenostech radost rozhodně nemají. „Chápu, že se to opravit musí, i když nevidím moc velkou změnu oproti původnímu stavu dálnice. Vadilo mi ale spíš to, že byl nějakou dobu uzavřený exit 226 na Vyškov a zmínka pro řidiče se objevila asi až po třech dnech," upozornil řidič Mojmír Neumann, kterého netěší ani plánovaná omezení.

Celý jízdní pás

Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martiny Vápeníkové čekali silničáři hlavně na ukončení závodů Moto Grand Prix v Brně. Na úseku mezi 211. a 215. kilometrem dálnice D1 ve směru na Brno se už objevily červenobílé stojany navádějící řidiče. „Uzavřeme celý jízdní pás ve směru jízdy na Kroměříž. Důvodem je oprava betonové vozovky. Omezení potrvá do konce října," oznámila plány silničářů Vápeníková.

Dopravu tak silničáři stejně jako při posledních opravách převedou do protisměrného jízdního pásu v uspořádání 2+1. „Předpokládáme do 12. září vedení dopravy dvěma jízdními pruhy ve směru na Brno. Od uvedeného data do konce října budeme vést dopravu v režimu 2+1 s přehazo­váním," upozornila na změny mluvčí.

To znamená, že vedení Ředitelství silnic a dálnic upřednostní ve dnech středa až neděle provoz dvěma jízdními pruhy ve směru na Kroměříž. „Zbylé dny budeme vést dopravu ve dvou jízdních pruzích ve směru na Brno," dodala Vápeníková.