K opravě tak nedojde ani v letošním roce. „Dotace pro podobné účely se totiž nevypisují. Nejedná se však o levnou záležitost, chceme si proto být opravdu jistí, že v dohledné době možnost spolufinancování nevznikne. Počkáme si proto na další období, jestli se taková možnost neobjeví. Až potom budeme zvažovat klasický investiční záměr," nastínil postup Doležel.

Rekonstrukce torza se bude týkat asi šedesáti metrů zdi. „Cena výstavby by se podle našich odhadů měla pohybovat okolo osmi milionů korun," vyčíslil místostarosta.

Město je jinak na opravu připravené. „Máme už technickou i prováděcí dokumentaci, takže jakmile získáme peníze, půjde o poměrně rychlou záležitost," řekl Doležel.

Při stavbě bude potřeba vyřešit terén. „Rozdíl mezi úrovní parku a jeho okolí je dva a půl metru výšky. Bude proto nutné založit konstrukci na nižší úrovni a s její pomocí zeď vyhnat do požadované výšky," vysvětlil místostarosta.

Památka riziko pro kolemjdoucí nepředstavuje. „Zeď je oplocená. Nehrozí tak její propad do parku. Současně tím zabraňujeme vstupu lidí do rizikového prostoru. Pokud budou oplocení respektovat, úraz nikomu nehrozí," doplnil Doležel.(kas)