„Jako správce Drnůvky nadále trváme na svém původním stanovisku, že do vodního toku jsou v obci zaústěné odpadní vody z některých objektů, které zapáchají. Jako doložení našeho tvrzení může sloužit i fotodokumentace, kterou jsme ve vesnici pořídili začátkem září," zmínil mluvčí podniku Lesy České republiky Zbyněk Boublík.

Tvrdí, že i přes zvýšené průtoky je vypouštění odpadních vod do potoka zcela zřejmé. „Diskutovali jsme o tom s vedením obce. Přesto uznáváme, že v naší původní odpovědi jsme se v její dílčí části určité drobné nepřesnosti dopustili, a za to se omlouváme," připustil Boublík.

Proto znění zcela správného stanoviska doplnil. „Příčinou zápachu z koryta vodního toku, dle našeho názoru, není zahnívající travní porost. Obec není kompletně odkanalizovaná a do Drnůvky jsou vypouštěné odpadní vody ze septiků některých obyvatel. A ty v prázdném korytě zapáchají," upřesnil mluvčí.

Drnovičtí však nesouhlasí. „Drnovice jsou odkanalizované kompletně. Pokud někomu z domu ještě něco vytéká, nemáme možnosti, jak to řešit. Zápach však nepochází z odpadů. Jakmile je sucho, v korytě zůstanou jen tůně a v těch zahnívá porost, což potom smrdí. Už několikrát jsme správce vyzývali, aby koryto pročistil. Vždy však odpoví, že nejde o jejich povinnost, že porost nebrání proudění vodního toku," uvedl místostarosta Drnovic Jiří Dvořák.

Proto se prý snaží koryto pročišťovat sami. „Alespoň v zastavěné části. Jde také o estetické důvody," dodal Dvořák.