„Muž měl tržnou ránu na hlavě, kterou mu zdravotníci zašili. Dál ho však nestihli vyšetřit, protože z nemocnice utekl. Lékař se bál o jeho zdravotní stav a incident oznámil městské policii," informovala mluvčí vyškovské radnice Petra Bezdomniková.

Pátrání po zraněném podle ní skončilo úspěšně, hlídka ho našla u podniku Rostex v Dědické ulici. „Strážníci ho předali zpátky lékaři, který už zabezpečil, aby pacient znovu neutekl, dokud vyšetření neskončí," doplnila Bezdomniková.

O dost hůř skončil čtyřiadvacetiletý výtržník z Rousínova, na kterého si vyškovští městští policisté posvítili v pondělí večer. Hodně posilněný alkoholem napadl řidiče autobusu na vyškovském nádraží. „Muž chtěl nastoupit kolem sedmé hodiny večerní do jednoho ze spojů. Ten však odjížděl až za dvacet minut a řidič se proto snažil mladíkovi vysvětlit, že musí počkat venku," uvedla Bezdomniková

Výtržníka se ovšem šoférovo chování dotklo a začal ho slovně i fyzicky napadat. „Oba účastníky od sebe odtrhla až hlídka městské policie, kterou přivolal jeden z kolemjdoucích. Strážníci u muže z Rusínova, který nebyl schopný k celé věci nic říct, naměřili dechovou zkouškou přes dvě promile alkoholu. Po konzultaci s policisty, kteří se dostavili na místo, ho převezli na obvodní oddělení policie," dodala mluvčí.

Opilý mladík nakonec strávil noc na záchytce v Brně-Černovicích. Policistům se totiž nepodařilo zkontaktovat rodinu, a protože se muž choval podrážděně, zmateně a arogantně, přivolaní zdravotníci doporučili strážníkům jeho odvoz na protialkoholní záchytnou stanici.