Bylo jasné, že až Andrej Babiš vystoupí před novináře se svou stínovou vládou, zasype je přehledem dobrodiní, jež pro Českou republiku a její občany vykonal. A jak to jejich nástupci kazí. Včera veškerá očekávání ještě předčil.

Martin Komárek.
Očkujte se, očkujte...ale nemusíte, že

Podle šéfa ANO je Fialův kabinet „totálně asociální“, lidem sebral na platech a jízdném 6,8 miliardy, předvolební sliby pětikoalice byly plané a Petr Fiala lže. Třeba prý v tom, že Babiš v předvolebních debatách hovořil o maximálně tříprocentní inflaci. „To jsem nikdy neřekl,“ hřímal. Někteří to ovšem slyšeli na vlastní uši.

Expremiér nenechal na vládě nit suchou. Podle něj má za sebou katastrofální měsíc, kdy myslela hlavně na sebe (jako Jan Farský), rozdávala posty, brala zaměstnancům peníze, zastavila opravy památek, filmové pobídky, státní dluhopisy nebo program Antivirus B. Neřeší problém drahých energií. Je nekompetentní, protože finance jí prý Babišovi ministři předali ve skvělém stavu. Jako celou zemi.

Martin Komárek.
Právo Evy Michalákové

Na to lze říct jediné. Nemyslí si to nejen Petr Fiala, ale všichni voliči koalic Spolu a PirSTAN. Zkrátka většina dala přednost jiné cestě, v politice i ekonomice. Je na stínových ministrech ANO, aby lidi přesvědčili, že se zmýlili.