On reprezentuje protest. Protest člověka, který nemluví spisovným jazykem, nezná ty důležité knihy a není schopen udržovat konverzaci ve vybrané společnosti. Spousta lidí nesnáší ty chytráky, kteří se vám vysmějí na Facebooku, když uděláte pravopisnou chybu. Jsou jich plné redakce, pořád něco vykládají v televizi, a zatímco od chudého člověka chtějí, aby se omezoval ve jménu jakýchsi vyšších hodnot, sami berou peníze bůhvíodkud.

Joe. Joe Biden. Prezident USA

Je to tak doopravdy, nebo je to jen pocit? Vtip je v tom, že je to úplně jedno.

Spisovatel Sam Harris vysvětluje ve svém podcastu, jak sám pro sebe konečně nalezl vysvětlení pro popularitu Donalda Trumpa u poloviny americké populace. Je to prosté, říká Harris: Trump se neustále něčím holedbá, prohlašuje o sobě, že je génius… ale nikdy se nepokouší vyvolat dojem, že vás mravně převyšuje. Ten chlápek je pytel plný hříchů a je mu to okázale jedno. Nikdy vás nebude moralizovat. To je přece velmi osvobozující. Jak pro lidi, kteří si s morálkou nedělají hlavu, tak pro ty, kdo jsou prostě ohrožení a nejistí.

Neférové americké volby

V tomto je Trump úplným opakem současné americké progresivní levice. Ta nabízí věčný hřích, který se nikdy a ničím nesmyje. Jste vinni i hříchy svých pradědů, těch starých hnusných otrokářských kolonialistů. Nikdy nebudete dost dobří.

A proto Donald Trump osvobozuje. Se svým na odiv vystavovaným buranstvím se totiž chová tak nemožně, že tím sejme hříchy z každého.

Autor je marketingový expert