Každá z členek má s hudbou již mnoho zkušeností. Jana Bařinková studovala klasický zpěv u operních pěvců Magdy Vitkové a Jana Ondrejky. V roce 2013 absolvovala na Letní škole barokní hudby masterclasses u Joela Frederikssena a vroce 2009 se stala sólistkou barokního souboru Brněnská Camerata. Markéta Kavková se hudbě věnuje od 6 let, kdy začala se studiem hry na zobcovou flétnu. Během studia se pravidelně zúčastňovala mnoha soutěží jak v sólové, tak v komorní hře. Časem si k zobcové flétně přibrala i flétnu příčnou a kytaru. V současnosti působí jako flétnistka a zpěvačka ve schole v kostele Nejsvětější trojice v Dědicích. Daniela Hřebíčková pochází z Rousínova. Hudbou se baví od malička a nakonec se stala i její profesí. Absolvovala Brněnskou konzervatoř v oboru hra na varhany a nyní je studentkou Janáčkovy akademie múzických umění v Brně.

Vánoce 1987. Radost udělaly tehdy panenky, knížky i mašinka s vagonky.
RETRO: Blíží se advent. Zavzpomínejte s námi na Vánoce v časech minulých

Vyučuje hru na klavír a při návštěvách rodného města hudebně doprovází bohoslužby. Je členkou brněnského filharmonického sboru Beseda brněnská, komorního pěveckém souboru Danielis a spolupracuje s dalšími uměleckými tělesy. Všechny tři se navzájem inspirují a pojí je radost z klasické hudby, kterou by rády předaly ostatním. Veřejnosti se představí celkem třikrát.

Lidé se srdcem na pravé místě pomohou dětem, které žijí v rodinách v tíživé situaci.. Ilustrační snímky.
Sbírka v Bučovicích pomůže potřebným rodinám. Děti dostanou vysněné dárky

Poprvé 5.12. v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Bohdalicích, poté 19.12. v Kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Vyškově a na závěr 2.1. na Novoročním koncertě v rousínovském Kostele sv. Maří Magdalény. Další koncerty Trio Campanula plánuje na jaře 2022.

Markéta Kavková

Děkujeme za pěkný příspěvek a těšíme se i na vaše fotky a zážitky z adventního času na e-mailu vyskovsky@denik.cz.