Soutěžili zde somelieři, baristé, kuchaři a cukráři. Soutěžním úkolem cukrářů bylo připravit 4 porce talířového dezertu, kde hlavní surovinou bude listové těsto. Při výrobě tohoto dezertu jsme se nechali inspirovat pánskými kluby z přelomu 19. a 20. století. V této době bylo zcela samozřejmé, že se pánové scházeli u sklenky kvalitní whisky, přitom kouřili doutník a hráli kulečník nebo karty. Připravili jsme proto trubičku z kakaového listového těsta plněnou kávovým cremeux s ganache z mandlí, whisky espumou a kávovým kaviárem. Jakým překvapením pro nás pak bylo, že jsme vyhráli nádherné 2. místo. Byl to nepopsatelně krásný zážitek a děkujeme naší cukrářce na výbornou reprezentaci školy (Integrovaná střední škola Slavkov u Brna)
L. Hladká, ISŠ