Cukrář Josef Maršálek procvičoval s žákyněmi prvního ročníku oboru cukrář výrobky na téma kynuté těsto, žáci prvního ročníku kuchař-číšník vařili italské menu pod taktovkou kuchaře Mirka Vrábela (absolvent školy), do tajů baristiky zasvětila žáky téhož oboru Zuzana Mrázová (absolventka školy) a základy práce při zpracování hmyzu v gastronomii ukázal žákům prvního ročníku hotelnictví Petr Ochnecht.

Ilustrační foto.
Pozor na třicítku v Olomoucké. Řidiči kvůli opravě musí zpomalit

Vyvrcholením byla dne patnáctého ledna prezentace výrobků, které naši žáci pod taktovkou těchto odborníků vytvořili. Jako již v minulém roce se potvrdilo, že na tento den plný praktických rad od odborníků, ale i moc bezva lidí se hned tak nezapomíná. Velké poděkování patří všem, kteří se na organizaci tohoto dne podíleli. Zvláštní poděkování patří Josefu Maršálkovi, který pro naše žáky a zájemce z řad veřejnosti zajímavě odpovídal na všechny dotazy na besedě v jídelně školy.

Vladislava Kulhánková, Integrovaná střední škola Slavkov u Brna