Zadáním byla do šedesáti minut příprava čtyř porcí moderního pokrmu a hlavní surovinou byl mořský vlk. Naším cílem byl lehký pokrm s dominantní surovinou mořského vlka, květákové a artyčokové pyré, krémový salátek z divokého chřestu, prach z mořských řas, gel z ponzu a jemné omáčky z dashi vývaru, smetany, sherry a creme fraiche.

Celý pokrm se nesl v nádechu citrusů, doplněný mikrobylinami a koriandrovým olejem. Příprava a tréninky byly opět náročné a vše muselo klapat do poslední minuty a posledního kousku surovin. Všechny detaily musely být dokonalé.

Samotná soutěž probíhala v úžasné atmosféře a bedlivě jsme sledovali ostatní soutěžící a soustředěně čekali na náš startovní čas. Pak přišel náš čas a začali jsme s přípravou pracoviště pod bedlivým dohledem komisařů.

Po začátku našeho soutěžního času náš tým pracoval s ledovým klidem a přesně podle plánu. Z nervozity z velké soutěže bylo několik malých chyb, nicméně jsme s výsledkem byli spokojeni.

Zpětná vazba poroty byla také pozitivní a nezbývalo než čekat na vyhlášení výsledků. A dočkali jsme se. Naše dřina a pečlivá příprava nám přinesla skvělé druhé místo (jen dva body nás dělily od prvenství v této soutěži)! Děkujeme všem za podporu.