Hmyz na talíři i s degustací. Křupavý cvrček lákal. A červ byl také k nakousnutí
16.1.2022
Čtenář reportér
Víte, jak chutná cvrček nebo červ? Ve slavkovské škole měli studenti šanci vidět, jak se hmyz připravuje. Děkujeme za příspěvek. V bohaté fotogalerii najdete další způsoby a příležitosti, jak hmyz připravovat vyfocený při akcích napříč republikou.
Petr Ocknecht předvádí a učí o využívání hmyzu jako potraviny.
|
Foto: se souhlasem školy
Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí o ENTOMOFÁGII – využívání hmyzu jako potraviny. Měli jsme velikou radost, že dne 11. 1. 2022 udělal odbornou přednášku s praktickými ukázkami přípravy hmyzu a samozřejmě i s degustací. Možná si někdo říká, že by nikdy něco takového neochutnal, ale kdo nezkusí….neví. Křupaví cvrčci a červíci byli fajn.