Komunikujeme s žáky formou videokonferencí přes TEAMS nebo písemně prostřednictvím aplikace EDOOKIT. Žákům zasíláme odkazy, ukázky prostírání stolů, servisy pokrmů a nápojů. Vytvořené prezentace pomáhají žákům lépe se orientovat ve výukovém textu probíraného učiva. V on-line výuce přes TEAMS žákům předvádíme ukázky inventáře – sklenice, příbory a servisy vín…atd. Součástí výuky jsou písemné úkoly, např. sestavování jídelních a nápojových lístků, sestavování slavnostního menu, receptury míchaných nápojů, vypracování samostatné odborné práce k závěrečným zkouškám, praktické prostření stolu dle sestaveného menu, příprava prostírání na oběd i s nápojem.

Jsme rádi, že výuka může probíhat i formou individuálních konzultací přímo ve škole – 1 žák a 1 učitel, kde žáci trénují v 1. ročníku – základy obsluhy, servisy pokrmů a nápojů a žáci 2. a 3. ročníku složitou obsluhu, jako je servis předkrmů u stolu hosta, flambování moučníku, míchání nápojů, servisy aperitivů a digestivů a hlavně přípravu k závěrečným zkouškám.

A. Procházková

Integrovaná střední škola Slavkov u Brna