Pořádáme Literární čaje - besedy se spisovateli, Večery pod lampou - tématické pořady, kde nechybí ani hudba, Literární toulky - zájezdy po stopách našich literátů, zájezdy na divadelní představení, jejichž předlohu je literární dílo. Finančně podporujeme akce KKD, např. Den pro dětskou knihu, literární a čtenářské soutěže, Noc s literaturou apod.

Nezastavila nás ani pandemie nemoci COVID-19. Pružně jsme reagovali na přesun kultury do on-line prostředí a po celou dobu "lockdownu" jsme na facebookovém profilu KKD vysílali literární streamy. Nová technologie nám např. umožnila spojení s autorkami v Austrálii nebo Itálii.

Potěšilo nás, že i přes hygienická opatření se na oslavě sešlo více než sedmdesát hostů. Přišli nás také pozdravit starosta města Vyškova Karel Jurka, 1. místostarostka Karin Šulcová, místostarostové Roman Celý a Josef Kachlík, vedoucí odboru školství, kultury a sportu Petra Lakomá a ředitel knihovny Pavel Klvač.

Literární toulky s Knihovnou Karla Dvořáčka ve Vyškově.
Za zábavou i poučením. Literární toulky vedly po stopách Komenského i Beethovena

Večer nám hudbou a zpěvem obohatili koloraturní sopranistka Viera Gulászi-Maňásková s korepetitorkou Emou Jedlička-Gogovou a vyškovský Vokální soubor Za5.

Návštěvníci si mohli prohlédnout výstavu fotografií z činnosti Klubu a videoreportáže, které v průběhu let natočila Vyškovská televize.

Nakonec hosté setrvali v přátelské besedě u občerstvení, které připravily členky Klubu.

Děkujeme za podporu všem donátorům a zřizovateli Knihovny Karla Dvořáčka Městu Vyškov a zveme vás na další, po dlouhé době "živý", Literární čaj, tentokrát se spisovatelkou Biancou Bellovou. Koná se v pondělí 18. října 2021 v 16.30 v sále KKD.

Všechny informace o činnosti Klubu najdete na https://www.klubpratelkkd.cz/.

Zdeňka Adlerová

Knihovna Karla Dvořáčka ve Vyškově

Děkujeme za příspěvek a těšíme se  na fotky z dění u vás v knihovně či ve spolku. Zasílat je můžete na vyskovsky@denik.cz.