Máte oblíbený recept na jitrnice nebo jelita? Podělte se o rodinné speciality
Přišel čas jitrnic, prejtu, tlačenky a vůbec zabijačkových dobrot. Oblíbené obecní zabijačky prozatím ruší epidemická omezení. Přesto na ně můžeme zavzpomínat. Máte svoje oblíbené zabijačkové recepty? Podělte se o ně s našimi čtenáři a připojte i fotky a zážitky z obecních i jiných zabijaček. Těšíme se na ně na e-mailové adrese vyskovsky@denik.cz.
Zabijačku, jakou známe z Ladových obrázků, si užili Otničtí loni na začátku února. Tradiční akci pořádali poprvé hasiči, kteří nakoupili maso a v roli kuchařů a řeznických mistrů. Na loňských Zabijačkových hodech nabízeli asi tři sta padesát jitrnic, přes třicet tlačenek, asi šedesát vaniček sádla, kotel guláše a dva kotle černé polévky. Vydělané peníze pořadatelé hodlali investovat do vybavení hasičského sboru či na podporu mladých hasičů. (red)