NÁVOD PRO VŠECHNY KUCHTÍKY

Osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na drobno pokrájené houby a dusíme do měkka. Necháme vychladnout.

Přidáme nakrájené housky namočené v mléce, 2 vajíčka, kmín, majoránku, sůl, česnek a provensálské bylinky. Vytvoříme placičky, obalíme ve strouhance a smažíme do růžova.

Nález hodný krále. Houbař na Hodonínsku přinesl domů mega úlovek
Nález hodný krále. Houbař na Hodonínsku přinesl domů mega úlovek

Jako přílohu mohu doporučit brambory nebo chléb, okurek aj. dle vlastní chuti.

Speciál houby bannerZdroj: Deník/Jan Lakomý

Vážení mykologové profíci i amatéři,
chystáte houbařskou výstavu? Chcete zdarma propagovat svou akci na stránkách našich novin? Popsat, jaká je letošní houbařská sezona? Podělit se o své příhody a postřehy? Rádi zveřejníme Vaše příspěvky. Napište nám na houby@denik.cz