Povídaní paní učitelky

Měla jsem možnost sledovat proces výroby ve zmrzlinárně Barroccino. Dostala jsem zástěru a připojila se k mistru zmrzliny, kteří jsou v Itálii nazýváni "gelataio". Místní zmrzliny se vyrábí ze základních čerstvých a sezónních surovin. Nejoblíbenějšími druhy jsou vanilka, čokoláda a pistácie, ale v Itálii najdete také unikátní chutě, jako je tiramisu nebo limoncello, které si zamilujete.

Během volného času jsem navštívila známé památky a nemohla jsem si odpustit návštěvu nejstarší lékárny v Evropě, Santa Maria Novella, založenou v roce 1221. Tato historická lékárna stále vyrábí řadu parfémů a kosmetických produktů. Stáž v italské Florencii mě naučila nejen hodně o italské kultuře a gastronomii, ale také o vášni a preciznosti, kterou Italové vkládají do výroby zmrzliny.

Příprava občanů k obraně státu: Vojáci z Vyškova navštívili školu v Mikulově
Příprava občanů k obraně státu: Vojáci navštívili školu v Mikulově

Chtěla bych tímto upřímně vyjádřit poděkování a uznání celému koordinačnímu týmu, zvláštní dík patří také koordinátorce v Itálii paní Haně Procházkové. Celý tento projekt nám otevírá nové perspektivy, rozšiřuje obzory a umožňuje navazovat nová přátelství a profesní kontakty.