Jako předkrm byla připravována zauzená vepřová panenka s rakytníkovou omáčkou, lyonskými bramborami a glazovanými cibulkami v červeném víně. Panenka byla uzená na dřevěných hoblinách a její chuť byla výtečná. Po výjimečném předkrmu jsme začali s přípravou hlavního pokrmu, kterým byl hovězí rump steak s dýňovým krupotem, restovanými liškami, pečenou hruškou a portskou redukcí.

Ilustrační foto.
Historický střet v centru města. Ve Vyškově se vrátí zpátky do roku 1805

Den s odborníkem Miroslavem Vrábelem.Zdroj: ISŠ Slavkov u Brna

Nejzajímavější bylo dýňové krupoto, které jsme připravovali na bázi klasických krup doplněných výbornou dýní Hokkaidó. Jako sladkou tečku jsme připravili mrkvánek s kaštanovým krémem, černým rybízem, flambovaným sněhem a čokoládovou omáčkou. Poprvé jsme si vyzkoušeli flambování dezertu v praxi a každý si z celého dne odnesl mnoho zkušeností a nových možností, jak pracovat s jídlem. Děkujeme panu Miroslavu Vrábelovi za krásný den plný netradičního vaření a těšíme se na příště.

S. Maradová a K. Kalendová, ISŠ