„Hmyz je budoucností naší civilizace,“ říká odborník na přípravu hmyzu Petr Ochnecht. Během přednášky se žáci dozvěděli, který hmyz je možné konzumovat, jak se připravuje před tepelnou úpravou, ale i proč je zdravý. Obsahuje totiž vysoké procento bílkovin a omega 3 a 5 mastných nenasycených kyselin.

Na tradičním plesu vystoupili žáci osmého a devátého ročníku.
Žáci Základní školy Nádražní 5 zahájili plesovou sezonu

Následně jsme se odebrali do cvičné kuchyně, kde nám šéfkuchař připravil rozmanité pokrmy: potemníka moučného na oleji pouze se solí, cvrčky banánové na másle, potemníka brazilského na česneku s chilli a nakonec smaženého švába argentinského. Největší odvážlivci ochutnali navíc švába madagaskarského, který byl po smažení cca pět centimetrů velký.

Pro všechny žáky byla přednáška s ochutnávkou velmi inspirující, někteří si ihned brali recepty na přípravu hmyzu domů.

Lucie Poláčková, Integrovaná střední škola Slavkov u Brna