„Celková kalamitní těžba na Lesní správě Litoměřice za rok 2007 po Kyrillu a dalších následných větrných epizodách byla téměř 39 tisíc kubíků dřeva," informoval tehdejší šéf správy lesů na Litoměřicku.

Projít zhruba kilometr a půl od hospody U Bačů k bývalé restauraci U Siberie ve Frenštátě pod Radhoštěm je hodně nebezpečné. O nutnosti chodníku v místě se hovoří již 33 let.
Bude, nebo nebude? Na stavbu chodník ve Frenštátu se místní ptají už devět let

Plocha porostu, kterou vichřice poničila, byla 70,85 hektarů. V přepočtu, pro lepší představu, je tato plocha velká asi jako 65 fotbalových hřišť.

Problémy se dotkly i energetiky 

Orkán tehdy nezasáhl jen lesy nebo střechy domů. Problémy nadělal i v energetice. Během vichřice se bez proudu ocitlo v celé České republice na půl druhého milionu lidí. Pro energetiky ale přinesl Kyrill řadu cenných a draze vykoupených zkušeností. Zlepšily se metodické postupy, technické vybavení i informování veřejnosti.

 Ještě za tmy vyrážejí řidiči s prvními autobusy brněnského dopravního podniku z vozovny v brněnské Slatině. Zaplněné parkoviště se postupně vyprazdňuje.
VIDEO: První vyrážejí ještě za tmy. V Brně denně vypraví až 260 autobusů

Extrémní povětrnostní podmínky způsobily na severu Čech celkem 916 poruch na elektrických vedeních ČEZ Distribuce. Z toho 790 poruch bylo na vedeních nízkého napětí, 124 poruch na vedeních vysokého napětí a dvě poruchy na vedeních velmi vysokého napětí. Vlivem silné vichřice bylo v severních Čechách poškozeno 33 kilometrů vedení a došlo ke zničení 63 sloupů.

Kyrill vznikl nad Newfoundlandem 15. ledna 2007 a přesunul se přes Atlantický oceán k Evropě. V Česku bouře dosáhla maxima 19. ledna v 1:00 hod. SEČ, nejvyšší naměřená rychlost větru byla zaznamenána na vrcholu Sněžky a dosáhla hodnoty 216 km/h. V Čechách si Kyrill vyžádal čtyři oběti.