Téměř v každé obci se sem tam potulují volně žijící kočky a obec Vřesová na Sokolovsku není výjimkou. "Pár jich tu běhá, a aby jich nebylo více, tamní obecní úřad zajistil jejich odchyt a kastraci ve spolupráci s odchytovou službou spolku Když pes pomáhá žít a Canesterapie pana Stránského se sídlem v Habartově," říká jedna z místních Anna Sándorová.

Podle ní byl začátkem prosince nalezen před panelovými domy všímavými dětmi zraněný zhruba půlroční mourovatý kocourek. Zřejmě jej srazilo auto a než si jej do péče druhý den převzala paní Alexandra Jančová ze spolku Konec toulání v Kraslicích, noc přečkal po prvotním ošetření na zahrádce jednoho z občanů. Kocourkův osud nebyl lhostejný paní Nikole Sivákové a Anně Sándorové z obce. Zajímaly se, co se vlastně stalo. Zjištění je šokovalo.

"Po návštěvě veterináře a rentgenu, kterou zajistili oba spolky, se zjistilo, že byl kocourek postřelen a následně sražen osobním automobilem. Uvízlá diabolka způsobila poškození nervů a tak kocourek nebyl schopen chůze. Je smutné, že někomu vadí zvířecí tvor a člověk z obce se zbavuje koček střílením ze vzduchovky. Jak jsem zmínila tamní obecní úřad zajistil odchyt a kastraci, ale náklady spojené s léčbou hradí spolek pana Stránského a paní Jančové," vysvětlila Sándorová.

Vánoční strom plnil přání postiženým klientům ze Sokolíka.
Vánoční strom plnil přání postiženým klientům ze Sokolíka

Proto spolu s Nikolou Sivákovou uspořádaly sbírku s názvem Kocourek. Každý kdo se chtěl zapojit a pomoci zvířecímu kamarádovi přispěl různou částkou do prasátka. Výsledek sbírky byl 5.500 korun.

"Všem kdo se na sbírce podíleli a vřesovského kocourka podpořili, patří velký dík," dodala Sándorová s tím, že podle ní by uvedené spolky potřebovaly mnohem více pomoci.