Rodina Martina z Plzně jistě nezapomene na společný páteční výlet na zámek v Nebílovech. Když všichni procházeli Nebílovy, náhle přeskočil plot jednoho z rodinných domů pes, který se vrhl na fenku pudla, kterou vedla Martinova matka. Ta fenku zvedla do náruče, čímž se sama vystavila útoku staforda. Martin v tu chvíli sáhl po své legálně držené pistoli a začal jednat.

"Byl to mžik. Nejprve jsem chtěl útočícího psa jen odkopnout, ale to se nedalo. Pak maminka padla k zemi a ten pes šel dál po Rozárce, kterou máma svírala v náručí. Musel jsem svoji rodinu ochránit, takže jsem vytáhl svoji pistoli, ale nechtěl jsem toho psa hned zabít, protože zvířata miluji. Vystřelil jsem tedy vedle něj, abych ho jen postrašil, samozřejmě jsem také musel dávat pozor, kam střela půjde, aby někoho nezranila," popsal čtyřicetiletý Martin z Plzně pro server krimi-plzen.cz.

Zdroj: Youtube

Zákrok se Martinovi podařil na výbornou, hned po prvním výstřelu se dal agresivní pes na ústup. Martin pak útok psa ohlásil na policii, nezapomněl zmínit ani použití své zbraně v obraně matky. "Přijali jsme oznámení o napadení psem. Vše jsme zadokumentovali na místě a řešíme jak útěk psa, tak i přiměřenost použití střelné zbraně," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková s tím, že při střelbě jde o standardní postup. "V obou případech se jedná o řízení v přestupkové rovině," dodala.

Ilustrační foto
Cestovky v kraji: zájezdy se neprodávají, lidé se bojí