Italská policie pohřešuje muže a ženu z Litoměřicka, kteří v zemi trávili společnou dovolenou. Poté, co se dvojice od minulé soboty neozvala, zalarmovaly jejich rodiny české velvyslanectví, které kontaktovalo tamní policisty, aby je vypátrali.

Podle informací Deníku se jedná o Markétu Adamcovou a Tomáše Červeného. Ten je zároveň v databázi pohřešovaných osob Policie ČR. Mluvčí litoměřické police Veronika Hyšplerová potvrdila, že rodina Tomáše Červeného přišla na obvodní oddělení oznámit jeho zmizení tuto středu. „Naposledy s ním byla v kontaktu prostřednictvím sociálních sítí v sobotu 29. srpna. Od té doby se jim neozval,“ uvedla Hyšplerová s tím, že pohřešovaný Tomáš Červený se měl nacházet na dovolené právě v Itálii. „Současně litoměřičtí policisté úzce spolupracují se svými italskými kolegy,“ doplnila Hyšplerová.

Italský zpravodajský web Riviera Oggi na svých stránkách v uplynulých dnech informoval, že v oblasti nedaleko městečka San Benedetto del Tronto, kde měl pár dovolenou trávit, bylo v neděli 30. srpna nalezeno v moři tělo mladé ženy. Zda patří právě Markétě Adamcové, policejní mluvčí nekomentovala.

Ilustrační foto
Ze zchátralého domu v Bříze museli hasiči evakuovat dva lidi

Web Riviera Oggi dále uvedl, že na těle mladé ženy byla objevena dvě hluboká zranění v oblasti stehen, která mohla být způsobena nárazem vrtule lodního motoru nebo jiného ostrého předmětu v moři.

„Pitva, jež byla v nemocnici San Benedetto provedena koronerem 2. září, zjistila smrt utonutím,“ uvedl web ve stejný den s informací, že vyšetřovatelé pracují na identifikaci oběti. Italské noviny však spekulují, že se jedná právě o turistku z Litoměřic.

Deník s žádostí o bližší informace k případu oslovil také české velvyslanectví v Římě. To s odkazem na tiskový odbor ministerstva zahraničních věcí odmítlo sdělit jakékoli informace. „V tuto chvíli můžeme potvrdit, že v Itálii jsou pohřešováni dva čeští občané. Bližší informace v této věci nebudeme sdělovat,“ uvedla Mariana Wernerová z odboru komunikace ministerstva zahraničí.

Testování na covid-19. Ilustrační foto.
Nemocnice v Roudnici nově testuje samoplátce na Covid-19

Včera v podvečer dále Riviera Oggi informoval, že v moři u pobřeží Terama poblíž přístavu Giulianova (zhruba o 15 kilometrů jižněji od místa pobytu páru), bylo nalezeno mužské tělo. Zda patří druhému z dvojice Tomáši Červenému, nebylo večer zatím jisté. „Na místě jsou vyšetřovatelé. Kromě koronera přijel také státní zástupce, který má případ na starosti,“ uvedl web Riviera Oggi. Tomáše Červeného mohou lidé znát také jako dispečera a řidiče městské hromadné dopravy v Litoměřicích. Podle jeho facebookového profilu tvoří s Markétou Adamcovou pár od letošního března.

Oblíbená destinace San Benedetto del Tronto, do jejíž oblasti dvojice zamířila na dovolenou, se nachází na pobřeží Jadranského moře v polovině vzdálenosti mezi městy Ancona a Pescara.