„Je to škoda, že sezona takto skončila, ale moc možností nebylo a zdraví je přednější než fotbal. Navíc hrát každou středu vložené kolo, už by bylo dost náročné. Ne kvůli fyzičce, ale spíše proto, že většina kluků má nějakou práci a neustále si brát volno kvůli zápasům taky nejde. Původně jsem plánoval, že odehraju jaro a vrátím se domů. Teď na to koukám trošku jinak, nechci končit v klubu takhle. Musím to vše znova zvážit, pak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Je možné, že minimálně půl roku ještě zůstanu a pomůžu snad dobře nastartovat novou sezonu. V zimě bychom si sedli a řešili, co dál,“ sdělil kapitán mužstva.

Jaroslav Šilhavý
Nejlepší rok fotbalových Drnovic: Šilhavý, rekordman a kouč reprezentace

Zájem o další hráčovi služby Městský fotbalový klub má. „Michal chtěl domů do Prahy hlavně z rodinných důvodů, aby se mohl víc věnovat dětem. Ale tím, jak se situace kolem soutěží vyvinula, jsme měli dost prostoru se bavit o tom, za jakých okolností by tu ještě hrál dál. Takže mu nabídneme prodloužení smlouvy a je na něm, jak se rozhodne. Má na to čas do osmého června, kdy zahájíme letní přípravu. Podle toho, jak jsme se o tom bavili, věřím, že minimálně do zimy nebo ještě rok tu Michal s námi zůstane. Tak zkušeného hráče mužstvo potřebuje,“ potvrdil možné prodloužení kontraktu trenér Jan Trousil.

Vládní karanténní opatření vlastně splnila Klesovo přání mít více času pro děti, na druhou stranu samozřejmě výrazně omezila tréninkové možnosti.

„Mám ošetřování člena rodiny na syna, takže nechodím ani do práce. Dopoledne se s dětma učím do školy a odpoledne se snažíme nějak zabavit. Hodně čtu, je na to teď čas. Fotbal jsem v dubnu úplně vypustil, jen jsem doma lehce posiloval břicho a ruce. Od května už opět plním individuální běžecké plány a budu chodit i tady u nás na hřiště, abych si zase zvykl i na míč,“ popsal hráč svůj v podstatě náhradní denní program.