Trenér mladých Ostravanů Daniel Tchuř se před zápasem netajil přáním přivést po dvou remízách z Vyškova kompletní tři body. K tomu mu chybělo pár vteřin, ale také se zápas mohl vyvíjet úplně jinak. „Měli jsme velmi dobrých šest minut, kdy jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance. A pak ještě v pětačtyřicáté minutě jsme mohli pro soupeře vždy nepříjemným gólem do šatny vyrovnat, když byl Langer sám na penaltě, ale gólman ho vychytal,“ upozornil trenér MFK Jan Trousil.

Třetí duel nového ročníku Moravskoslezské ligy opravdu domácí zahájili impozantně. Hned první dva útoky přinesly jejich čisté šance. Jenže ani Ladislav Hanuš ani Karel Jaroš je nedokázali přetavit v góly. Mladí Baníkovci to evidentně vzali jako varování a celý první poločas přesunuli hru před vyškovské pokutové území. Po rychlých akcích gól dlouho visel ve vzduchu, paradoxně ale vedení Vyškované hostům ve 38. minutě věnovali sami.

K tragické dopravní nehodě spěchali v sobotu kolem třetí hodiny odpolední záchranáři, hasiči a policie na křižovatku nedaleko Lulče. Střetl se tam motocyklista s osobním autem. Motorkář na místě zahynul.
Tragédie u Lulče: motorkář při srážce zemřel, spolujezdkyně je v kritickém stavu

Právě Hanuš podcenil prudkou přihrávku do pokutového území, Aleš Mooc ho podběhl a podél brankové čáry předložil ideální přihrávku Radovanu Lokšovi. Jeden z mála zkušených hráčů hostů nemohl z malého vápna zakončit jinak, než do sítě.

Po té, co Langer spálil zmíněnou šanci, se šlo do kabin a řadách domácích fanoušků nebylo moc těch, co věřili, že proti maximálně běhavému soupeři se jeho náskok dá eliminovat. Jenže na trávníku se odehrávalo něco jiného než v první části. Iniciativa se přesunula na domácí kopačky. „V poločase jsme naváděli kluky k větší aktivitě. Především ať vysuneme ten obranný blok výš, ať nejsou tolik dominantní na balónu. Myslím, že se to trošku povedlo, že nám vyšlo i střídáním a že jsme tu jejich kombinaci rozbili,“ zdůraznil Trousil.

Vyškované skutečně dvacet minut nedovolili Baníku praktikovat jeho hru a sami se nepříjemně tlačili před ostravskou branku. Tutovou šanci sice neměli, Hanuš měl při dorážce v 84. minutě velmi těžkou pozici, ale hosté jim nabídli několik standardních situací. Při té poslední v nastaveném čase právě Hanuš napravil druhou a osmatřicátou minutu a po nákopu z trestného kopu dotlačil u pravé tyče balón do sítě.

Ilustrační foto
Jak se žije na jižní Moravě: v okrese nejlépe ve Slavkově, nejhůř v Bučovicích

„Jednoznačně jsme ztratili dva body. Je trestuhodné, že si necháme dát gól opět ze standardky, jako dva předešlé zápasy. Vypracovali jsme si spoustu stoprocentních šancí, ve kterých jsme bohužel selhali. Tam, kde si situace žádala jednoduché řešení, hráči jako by chtěli dovézt míč až do kuchyně. Měli jsme dát na dva tři nula, vzít soupeři chuť na dobrý výsledek a zápas dohrát v klidu. Po fotbalové stránce jsme zápas odehráli docela dobře, ale fotbal se hraje na góly. Proto jsme tímto výsledkem zklamaní,“ zlobil se po závěrečném hvizdu trenér Baníku Daniel Tchuř.

Remízu na domácím hřišti tentokrát vyškovský lodivod nevyhodnotil jako ztrátu. „Baník je fotbalově někde jinde, ti kluci jsou víc než třetiligoví. Navíc má ideálně skloubené mladé hráče se zkušenými, jako jsou Lalkovič, Lokša nebo Foltyn. Spolu s béčkem Olomouce určitě budou ve třetí lize herně dominovat. Ani my jsme s nimi herně neměli šanci se přetahovat. Proto jsme vsadili na poctivou defenzívu s rychlými brejky. Dostali jsme se do tří stoprocentních šancí, které jsme nedali. Ale kluci to tou obrovskou vůlí dotáhli do remízy,“ chválil své svěřence Trousil.

Prázdninové tréninkové kempy, které vedou čeští reprezentanti a reprezentační trenéři pořádá KST Dragon Vyškov pro hráče z celé republiky.
Mladým stolním tenistům Dragonu Vyškov s přípravou pomáhají i tréninkové kempy

MFK Vyškov – FC Baník Ostrava B 1:1

Poločas: 0:1. Branky: 90.+2. Hanuš - 38. Lokša. Rozhodčí: Černý – Pelikán, Polák. ŽK: Krejčí – Velner, Foltyn, Lalkovič. Diváků: 240.

Vyškov: Spurný – Oulehla (28. Smrčka), Krejčí, Hanuš, Rus (61. Ndaye) – Němeček, Langer, Lahodný, Smékal (46. Sečkář) – Klesa, Jaroš (69. Matocha). Trenér: Jan Trousil.

Ostrava B: Číž – Celba, Hasala, Velner, Russman – Bolf (88. Urban), Foltyn, Kaloč, Lalkovič – Lokša (78. Zajíček), Mooc (70. Žák). Trenér: Daniel Tchuř.