V pátek v podvečer 1. SC Znojmo hostí MFK Vyškov a hráči jistě budou chtít dokázat, že to nebyla náhoda.

Trenér Vyškovanů Jan Trousil je o tom dokonce pevně přesvědčený.

MSFL – 2. kolo:

1. SC Znojmo – MFK Vyškov
Pátek 14. srpna, 17.30 hodin, Husovy sady
Poslední vzájemný zápas:
Znojmo - Vyškov 1:1 (0:1), 85. Avdić - 9. Harba (1. 11. 2019).

„Znojmo oproti minulému roku prakticky vyměnilo mančaft, ale zůstali kvalitní hráči, zejména ve středu pole. S béčkem Baníku hráli poctivý fotbal, po ztrátě šli všichni za balón. Nechali jednoho na půlce, devět hráčů bránilo a jakmile získali míč, okamžitě chodili po stranách do rychlých brejků, po kterých rozhodli zápas. Přitom to nemuselo skončit 0:3, ale klidně 0:5 či 0:6, těch šancí tam měli opravdu hodně,“ upozornil kouč MFK.

Ten do Znojma pojede rovněž jako vítěz premiéry. S tradičně nepříjemným soupeřem v Novém Městě na Moravě Vyškov vyhrál 2:1 a trenér netají, že v kabině i celém klubu panuje pohoda.

Dvěma góly v Novém Městě na Moravě vstoupil Ondřej Vintr ve vyškovském dresu do podzimních bojů v MSFL.
Fotbalisté Vyškova zlomili komplex Vrchovina. Tři body vystřílel Ondra Vintr

„Jednatel klubu a praktický zástupce majitele Martin Chalupecký nás všechny v úterý pozval na večeři. Pochválil nás za tři body i výkon a popovídali jsme si o tom, co od nás vedení klubu očekává a jaké jsou plány. Bylo to hodně neformální,“ pousmál se Trousil.

Dnes měl MFK na pořadu běžný trénink, ovšem už odlehčený vzhledem k pátečnímu utkání. Do Znojma Vyškov odjede ve stejném složení jako na Vysočinu, navíc už bude k dispozici střelecky disponovaný obránce Martin Sedlo, který přišel z Blanska. S velkou pravděpodobností nastoupí v základní sestavě.

„Bude to další těžká prověrka na hřišti soupeře. Dá se čekat, že oni budou i doma chtít pokračovat v taktice rychlých kontrů. My musíme být chytří a nesmíme jim ty brejky dovolit. Musíme si víc podržet balón a necpat všechno prostředkem,“ Trousil jen naznačil taktiku.