Pro znalce poměrů v MSFL není předposlední místo Hulína v tabulce směrodatné. Spartak má zkušený a sehraný tým, silný hlavně směrem dopředu, což potvrdil i ve Vyškově, přestože výsledek vypadá jednoznačně.

Už po dvou minutách mohli hosté po dvou těžkých závarech před domácí brankou vést minimálně 1:0. V prvním případě jeden z útočníků pálil vedle, ve druhém se míč od obránce Francka Djaleua ke štěstí Vyškovanů a smůle Hulínských odrazil těsně mimo branku. „Ta první šance byla tisíciprocentní. Kdyby ji dali, ovlivnilo by to celé utkání. Oni by se mohli zatáhnout a na tomhle těžkém terénu bylo by složité bušit do plné obrany,“ připustil po utkání domácí trenér Jan Trousil.

Hulínského trenéra Jindřicha Lehkoživa samozřejmě promarněný úvod hodně mrzel. „Prohospodařili jsme začátek, z těch závarů jsme měli dotlačit aspoň jeden gól. Kdybychom vedli, tak by se ten zápas asi odvíjel jinak,“ potvrdil šéf hostující lavičky Trousilův názor.

Jenže pro hulínský tým bylo ještě hůř. Po půlhodině zahrával Michal Klesa rohový kop, který nikým neatakovaný stoper David Kostka nepochopitelně poslal hlavou do šibenice vlastní branky. „Vůbec nerozumím tomu řešení standardní situace. Potom přišla trochu přísná penalta (faulující David Kostka, pozn. red.) a domácí si začali víc věřit. My jsme museli organizaci hry překopat, abychom se dostali na kontaktní gól. Mohli jsme ho dát z trestného kopu na konci poločasu, ale Šustr to výborně chytil. Domácí si pak do naší otevřené obrany vytvářeli šance a kdyby nějakou proměnili, tak by bylo rozhodnuto ještě dřív,“ konstatoval Lehkoživ a zcela přesně tak popsal dění na hřišti ve druhém poločase.

V zápase o konečné 3. místo v I. lize porazili volejbalisté Sokola Bučovice (modré dresy)  MFF Praha 3:1.
Volejbalisté Bučovic nadplán splnili. Porazili MFF Praha a mají prvoligový bronz

Domácím ovšem „narostla křídla“ už po prvním gólu. Po Markem Vintrem proměněné penaltě, a tady lze souhlasit s koučem hostů, že byla přísná, už byla převaha domácího týmu hodně výrazná. Vlastně poslední velkou šancí Hulína byl zmíněný skvělý Šustrův zákrok po střele Davida Kostky, který se tak stal smutným hrdinou zápasu.

Pojistku na vyškovské vítězství mohl dát už v první minutě druhé půle Klesa, ale šanci na malém vápně neproměnil. Jako zkušeného borce ho to samozřejmě nijak neovlivnilo. „Pro mě moje branky už nejsou tak důležité, hlavně ať vyhrává mančaft. Z mého centru si dali hosté vlastňák a byl na mě penaltový faul. Takže jsem spokojený. Hrálo se na těžkém terénu a myslím si, že jsme se s tím vypořádali líp než Hulín. Naše cíle jsou jasné. Úkol máme pokusit se vyhrát jarní část a na co to bude na konci stačit, to se uvidí,“ řekl po utkání zkušený vyškovský útočný hrot.

Po několika šancích tak třetí gól přidal až Marek Vintr z penalty, kterou si po sólu přes několik soupeřů zařídil sám. Pro hosty možná i krutá porážka, pro Vyškovské povzbuzení do jarních bojů. „Když měl Hulín šanci, tak to bylo po standardní situaci. Na těžkém terénu jsme dobře kombinovali a vytvářeli si šance. Pomohl nám samozřejmě první gól. Po tom úvodu jsme soupeře k ničemu vážnějšímu už nepustili,“ shrnul zápas spokojený vyškovský kouč.

Jeho tým čeká v sobotu v Brně-Líšni možná nejtěžší jarní prověrka. Domácí třetí ligu s náskokem vedou. „Pořád mně chybí, že jsme měli dalších čtyři pět vyložených šancí, které musí skončit gólem a my je prostě nedáme. Možná, že jsme si to nechali do Líšně. (úsměv) Každopádně je to dobrý odrazový můstek proto, abychom se připravili a naladili na zápas v Líšni, kde to bude o něčem jiném. Chtěli jsme dobře odstartovat, to se povedlo, ale až Líšeň bude tím správným testem, jak na tom mužstvo skutečně je. Doma jsme s ní sehráli vyrovnaný zápas. Oni hráli dobře a potrestali nás z brejků, my se o něco podobného pokusíme u nich,“ rozšířil Trousil hodnocení zápasu s Hulínem.

MFK Vyškov - SK Spartak Hulín 3:0

Poločas: 2:0. Branky: 30. Kostka vlastní, 39. a 73. M. Vintr (obě z pen.). Rozhodčí: Vostrejž – Líkař, Vejtasa. ŽK: Vintr, Lahodný – Martin Vyskočil. Diváků: 263.

Vyškov: Šustr - Hirsch, Malár, Djaleu, Němeček – Sečkář (84. Zbořil), Jeřábek, Lahodný, Langer – M. Vintr (75. Matocha) - Klesa (86. George). Trenér: Jan Trousil.

Hulín: Jelínek – Oulehla, Kostka, Zlámal, Pospíšil – Smrčka, Tureček (46. Martin Vyskočil), Koláčný (72. Rožek), Šrom - Ondřejka (84. Minář), Sedláček. Trenér: Jindřich Lehkoživ.