Trenéru Vyškovanů Janu Trousilovi už nemusí vstával vlasy na hlavě hrůzou, když slyší jména soupeřů Hulín nebo Hlučín. Nepříjemnou šňůru sedmi nevyhraných utkání, přičemž v ní jen jednou remizovali, s prvně jmenovaným týmem jeho svěřenci přerušili velmi razantně. V Hulíně zvítězili hokejovým skóre 7:3. „Klukům jsem ale zdůrazňoval, že mě ta série nezajímá. Je tady sedm nových hráčů a ti nejsou zatížení nějakou mizernou sérií,“ zdůraznil Trousil.

Vypadá to, že trenérova slova padla na úrodnou půdu. Hráči si od začátku nelámali hlavu s tím, že hrají na trávníku soupeře. Hned se pustili do útočení a obávaného protivníka prostě a jednoduše přestříleli.

Účet otevřel už ve třetí minutě Ondřej Vintr, kterého domácí nechali osamoceného před ještě na jaře vyškovským brankářem Markem Machalickým. Ten pak musel čelit dobré střele Daniela Přerovského a po další vizitce Ondřeje Vintra, tentokrát z pozice za velkým vápnem, pomohla strážci domácí klece tyčka.

Vyhlášení vítězů závodu Moto3 - 1. Fabio Di Giannantonio, 2. Arón Canet a 3. Jakub Kornfeil.
Česká radost na pódiu Velké ceny: Kornfeil dojel třetí. MotoGP ovládl Dovizioso

SK Spartak Hulín – MFK Vyškov 3:7
Poločas: 1:3. Branky: 16. a 47. Šrom, 66. Martin Vyskočil – 3., 55., 62. Ondřej Vintr, 23. a 72. Vychodil, 36. Marek Vintr, 89. Cvijović. Rozhodčí: J. Černý – D. Černý, Mayer. DS: Ondráš. ŽK: Látal, M. Vintr, Vychodil (vš. Vy.). Diváků: 120.
Hulín: Machalický – Michal Vyskočil (72. Škubník), Zlámal, Kostka, Oulehla – Šrom, Koláčný, Tureček (46. Rožek), Ondřejka, Sedláček – Martin Vyskočil. Trenér: Jindřich Lehkoživ.
Vyškov: Kunický – Jeřábek, Tijani, Cvijović, Látal – Přerovský, Matocha, Marek Vintr (83. Novotný), Lahodný, Vychodil (84. Krejčí) – Ondřej Vintr (70. Dovhanyuk). Trenér: Jan Trousil.

Domácí sice srovnali, když centr Erika Sedláčka přesně volejem trefil Michal Šrom. Jejich radost ale netrvala dlouho. Ve 23. minutě vytáhl míč do otevřené obrany Přerovský, do uličky poslal Lukáše Vychodila a ten vrátil hostům vedení. Pojistku na ně zařídili bratři Vintrvé. V rychlém brejku si vyměnili balón a zakončující Marek nedal střelou k tyči Machalickému žádnou šanci. „V prvním poločase jsme byli jasně lepší a myslím, že až na desetiminutový výpadek na začátku druhého poločasu, i v celém utkání. Řekli jsme si, co chceme hrát a kluci to až na těch deset minut dokázali dodržovat. Mohli jsme dát daleko víc gólů, protože tam byly další šance a nastřelené tyčky,“ chválil po zápase kouč Vyškovanů.

Začátek druhé půle měli jasně v režii domácí. Hned po zahájení Šrom křížnou střelou na zadní tyč snížil na 2:3. A pak to několikrát před brankou hostů vřelo. Špatnou rozehrávkou nabídli čistou šanci Václavu Ondřejkovi, ten naštěstí jejich branku zbrkle přestřelil. „Přečkali jsme to se štěstím,“ přiznal lodivod MFK.

Návrat do starých poměrů pak zařídily další smrtící brejky Vyškovanů. V 54. minutě ještě Vychodil trefil jen tyčku, ale po minutě už Ondřej Vintr mířil přesně. A pak už si hosté vše s jistotou hlídali. „Výsledek je na začátek sezony krásný, navíc jsme hráli s jedním z našich dvou nejneoblíbenějších soupeřů. Ale nesmíme jej přeceňovat. V sobotu nás čeká Líšeň a musíme tři body z Hulína potvrdit, což bude jen vítězstvím. Určitě budeme hrát jinak a je jasné, že v každém zápase nebudeme dávat sedm gólů,“ upozornil Trousil.

Vyškovští koncoví hráči těžili s dobrých přihrávek režiséra hry Daniela Přerovského ze středu pole. Gólovou smršť pak v závěru ukončil stoper Mane Cvijović, který po rohovém kopu prostřelil skrumáž před brankou. Rozhodčí sice nejprve gól pro údajný ofsajd neuznali, ale po krátké konzultaci hostům přiznali i sedmý zásah. „Pro diváka to byl atraktivní zápas se spoustou šancí a s brankami na obou stranách, pro mne to je samozřejmě velké zklamání. Škoda, že se nám za stavu 2:3, kdy jsme měli převahu, nepodařilo vyrovnat Ondřejkou. Vyškov hrál rychle a přímočaře, bohužel někteří naši hráči nestíhali. Zejména jsem byl zklamaný z výkonu obou stoperů. Soupeři tak patří jednoznačné vítězství a já musím uznat, že má kvalitní mužstvo,“ uvedl trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

Sečení kloboučských otav 2018.
Sečení otav? Triumfuje pečlivost. Doma chováme zvířata, mám praxi, říká vítězka