Už ve druhém zápase po sobě nastoupil fotbalovou profesí stoper Krejčí v samém závěru utkání na hrot útoku MFK Vyškov. V Rýmařově jeho gól zajistil hostům remízu, doma s Frýdkem-Místkem si po jeho brance Vyškov připsal do tabulky Moravskoslezské ligy tři body.

V obou případech tak zúročil velký tlak svého týmu, který vyloženého kanonýra už delší dobu postrádá. „Je to trochu paradox. Jenda není až tak dynamický, ale silový hráč. Takže jsem věřil, že to bude jako v Rýmařově. Že se bude držet v prostředku před brankou, že nebude nikam nabíhat a když tam přijde balón, že se k němu dostane a dá gól,“ nastínil trenér Jan Trousil záměr, s nímž Krejčího dvanáct minut před koncem poslal na trávník.

Rozhodující práci před rozhodujícím gólem ale udělal Ondřej Vintr. Po pravé straně nekompromisně prolétl obranou Slezanů a před branku předložil míč přesně tak, jak si to přál Trousil. I Krejčí byl tam, kde měl být, a v koncovce nezaváhal. „Ondra utekl obráncům, viděl jsem jak zvedl hlavu a nahrál to přesně mezi beka a gólmana a já jsem to dával do prázdné. To by dal každý. Útočník, ze mě určitě nebude. Chodím tam proto, že jich máme málo a vždycky mě to nějak trefí,“ skromně Krejčí odmítal nějaké mimořádné zásluhy.

Radost ale neskrýval. V den zápasu navíc slavil své osmadvacetiny. „Bavili jsme se před utkáním, že by nebylo špatné rozhodnout zápas na své narozeniny. A ono se to povedlo. Slíbil jsem klukům, že když vyhrajeme, tak v úterý dám do kabiny pečená kolena. O ten gól do teď bude dražší,“ usmíval se Krejčí.

Jimi Vyškov (v modrých dresech) při zápase. Ilustrační foto.
Vyškovští ragbisté si zahrají o medaile. Ve čtvrtfinále extraligy porazili Pragu

Vyškovští se poměrně brzy ujali vedení, když krásný unik a centr Marca Arsiće stylovou hlavičkou do protisměru poslal do sítě Marek Vintr. Jak nabyli, tak rychle ztratili. Po chybě v rozehrávce získali míč hosté a exbaníkovec Adam Varadi nabíhal zprava sám na brankáře Dominika Kunického. Ten s vyběhnutím trochu zaváhal a pak zřejmě nemusel tak razantně jít pod jeho nohy. Zkušený borec „nabídkou“ nepovrhl a penalta byla jasná. Sám ji také proměnil.

Pak už měl zápas poměrně jednoznačný charakter. Nedá se sice říct, že by hosté přijeli s vyloženě defenzivní taktikou, uměli využít každé možnosti k založení rychlé protiakce a krátce dokonce ovládali střed hřiště, ale stejně byli pod stálým tlakem domácího týmu. Přímou střelou pak už domácí branku ohrozil jen Varadi v závěru zápasu, ale byla moc slaboučká. „Samozřejmě, že to velice mrzí, když prohrajete brankou těsně před koncem utkání. Navíc, když jsme před tím měli tutovku. Adam to měl řešit úplně jinak. Takže to byl zápas ve kterém platilo pravidlo nedáš – dostaneš. Myslím, že jsme ve Vyškově ostudu neudělali. Kluci bojovali, chtěli jsme si odvézt bod a a byli jsme k němu velice blízko,“ komentoval výsledek trenér hostů Jan Žižka.

Do dramatické koncovky ale zápas nemusel dojít. Už v úvodu druhé půle měli domácí smůlu, kdy tvrdou Arsićovu hlavičku zastavilo břevno a střelu Daniela Přerovského vytáhl brankář Richard Mrozek reflexivním zákrokem rukou nad břevno. „Kdyby to mělo skončit remízou, tak už bych z toho byl opravdu hodně špatný, protože herně jsme byli od začátku do konce lepší. Kluci plnili to, co jsem si řekli. Tedy hrát po zemi, po křídlech, ne nakopávané balony. Bohužel pořád se potýkáme se zakončením. Šancí máme dostatek, ale neproměňujeme ani ty nejvyloženější,“ ulevil si po zápase Trousil.

Ilustrační foto.
Bod v Rýmařově zachránil fotbalistům Vyškova Krejčí

MFK Vyškov – MFK Frýdek-Místek 2:1

Poločas: 1:0. Branky: 10. M. Vintr, 84. Krejčí – 18. (pen.) Varadi. Rozhodčí: Z. Kneisl – Škrobák, L. Kneisl. DS: Káňa. ŽK: M. Vintr, Lahodný, Přerovský – Švrček, Kutáč, Varadi. Diváků: 162.
Vyškov: Kunický – Látal, Zavadil, Tijani, Sečkář (78. Krejčí) – Přerovský (71. Dovhanyuk), Jeřábek Lahodný, M. Vintr (66. Matocha) - O. Vintr, Arsić. Trenér: Jan Trousil.
Frýdek-Místek: Mrozek - Hruška, Švrček, Literák, Ciesarík - Kutáč (85. Střižík), Vokoun (54. Smékal), Mrkvička, Strnad - Varadi. - Gomola. Trenér: Jan Žižka.