Jak z tohoto pohledu hodnotíte celkové sedmé místo a uhraných třiadvacet bodů?
To je zklamání, ale ne ze hry a z přístupu hráčů. Tam je to je v pořádku. Co se týká herní stránky, musím říct, že za tu dobu, co tady jsem, to byl nejlepší podzim. Ale vůbec nejsem spokojený s bobovým ziskem. Ztratili hodně jsme moc bodů v zápasech, kdy jsme byli jasně lepší a měli jsme množství gólových šancí. Nepodařilo najít hrotového útočníka, který by práci celého mužstva zúročoval a vnesl do mužstva klid. Třeba tím, abychom v poločase vedli 2:0.

Ale před sezonou přece přišly velké posily.
Jenže kromě Vintrů, kteří navíc nejsou klasičtí útočníci, se výrazně střelecky nechytil nikdo. Bratři Vintrové přišli jako záložníci a aspoň oni nějaké góly dávali.

Jeden z nejlepších českých hokejových rozhodčích Antonín Jeřábek rozhodoval tři finále mistrovství světa a zapískal si také na olympijských hrách v Soči a Pchjongčchangu.
Hokejové hvězdy? Většinou mnohem pokornější než mladíci, tvrdí rozhodčí Jeřábek

Proč se střelecky nechytil Marco Arsić?
U něho musím říct, že nejsme zklamaní z jeho herního projevu, ale z toho, kolik šanci je schopný spálit. On mohl být tím útočníkem, kterého hledáme, a zápasy mohl rozhodovat. Jenže trefuje tyče nebo gólmana.
Je to cizinec, který je tady proto, aby ty góly prostě dával. To bohužel nesplnil. Uvidíme, jak budeme pokračovat.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Všechny, ale mimořádně prohra v Uherském Brodě. Tam jsme měli jasně vyhrát. Za předvedenou hru a počet šancí. Bohužel to byl ten zápas, kdy jsme vyrobili tři triviální chyby a soupeř je potrestal. A a my jsem nedali nic. Určitě nám chybí body Vrchovinou, kdy jsme dostali gól ve dvaadevadesáté minutě. Kdybychom měli kolem osmadvaceti bodů, tak bych řekl, že spokojenost částečná bude.

Jaké další příčiny jsou za nesplněným podzimním plánem?
Máme jeden z nejmladších kádrů v třetí lize. I v poli nám chybí zkušený borec.

VAKCÍNA. Proti žloutence se můžete na hygieně očkovat. Ilustrační foto.
Žloutenková epidemie? Na jižní Moravu se může vrátit, varují odborníci

Máte už takové hráče v hledáčku?
Jednáme, abychom přivedli hlavně zkušeného útočníka, který bude schopen tu práci mužstva zúročovat. Nebude nikam odbíhat do stran a bude se pohybovat v tom prostoru, kde ty góly padají, a bude je dávat. Chceme udržet kluky, co tady máme na hostování. Mančaft má sílu, ale potřebujeme, aby ta práce byla bodová a nejen herně hezká.

Co říkáte na Líšeň? Je šance ji dostihnout?
Líšeň bodově všem odskočila. Na podzim měla obrovskou fazónu a zaslouženě je nahoře. My se musíme porvat o to druhé místo. My chceme být výš! Ale ne tak, že jako každý rok uděláme pětačtyřicet bodů a jsme šestí sedmí nebo osmí. Já chci, aby ti kluci sami měli na sebe bič a chtěli hrát vyšší soutěž.

Mají na to?
S tímto kádrem nás baví pracovat, kluci jsou schopní se zlepšovat a někteří se chtějí výrazně zlepšovat. To je pro nás dobrá zpráva. A my teď za ten měsíc a půl, než začneme znova, musíme najít vhodné typy hráčů, vítězné typy. O kanonýru už byla řeč…

Ilustrační foto.
Auto skončilo ve stromě. Na zasahující hasiče dorážel pes