Svěřenci kouče Richarda Dostálka v týdnu pokračovali v přípravě na zápas. „Už v říjnu bylo hráčům avizováno, že po plánovaném skončení podzimu budeme ještě dva týdny pokračovat v tréninku, pouze jsme museli uzpůsobit tréninkový plán. Hráče čekaly zátěžové testy či vedlejší sportovní aktivity jako třeba lední hokej. To jsme přesunuli na příští týden a v tomto týdnu jsme se chystali na utkání," uvedl kouč jihomoravského celku pro klubový web.

Zato v Líšni, kde je na programu rovněž odložené jihomoravské derby s Vyškovem, ještě v pátek večer panovala nejistota. Definitivní verdikt o stavu hrací plochy má padnout v sobotu v deset dopoledne, tedy pouze tři a půl hodiny před startem zápasu.

„Jsem z toho hodně rozpačitá. V sobotu má sněžit, a proto doufám, že zvítězí zdravý rozum. Připadá mi dost zvláštní, že musíme zažívat takovou nejistotu. Fotbal se má hrát před diváky a na normální hrací ploše, ne aby si při hře někdo zlomil nohu,“ řekla v pátek večer manažerka líšeňského klubu Dagmar Wallová.

Brněnský stoper Jan Hlavica (v černém) v této druholigové sezoně naskočil do šesti zápasů.
Hlavica po zranění hlavy: Mentální blok nemám, se zápasem v Opavě počítáme

Minulou sobotu bylo hřiště na stadionu v Kučerově ulici pod sněhem, ve čtvrtek se ale už zelenalo. „Za týden se na trávě postupně rozpustilo deset až dvanáct centimetrů sněhu a momentálně je hodně mokrá, už neroste a kořínky moc nedrží,“ poznamenala Wallová.

Vedení líšeňského klubu v létě položilo zcela nový trávník, za který zaplatilo zhruba milion korun. „Mám strach, že pokud nezvítězí zdravý rozum, tak se jedním zápasem zničí celé hřiště,“ dodala Wallová.

Pokud se jihomoravské derby znovu odloží, odehraje se v náhradním termínu v jarní části soutěže.