V osmatřiceti letech je v kádru vyškovského kouče Jana Trousila nejzkušenějším fotbalistou, na hřišti diriguje i o téměř dvacet let mladší hráče. „Jsem pro ně takový mentor a berou to v pohodě. Jsem hlavně rád, že vnímají, co jim říkám. Na hřišti v takové atmosféře, kdy není moc slyšet, jim už ale nic moc nepředám,“ řekl Klesa.

Oproti němu jsou ve vyškovském celku i talenti, kteří teprve poznávají úroveň profesionální soutěže. „Snažím se na kluky působit tak, aby se zklidnili. Taky jsem začínal a je tady spousta kluků, co na podzim hrála ještě ve třetí lize. Teď přišli sem a bojují o záchranu ve druhé, což je těžší. Někdo to zvládá líp, někdo hůř, ale taky jsem si tím prošel,“ vyprávěl pražský rodák.

Do Drnovic zamířili na zápas Vyškova se Zbrojovkou i fanoušci brněnského celku.
Zbrojovka se přiblížila k postupu, do Drnovic zamířily stovky fanoušků z Brna

Při sobotní porážce 0:2 se Zbrojovkou Vyškované nevyužili hned několika brejkových situací. „Od startu sezony nám chybí zabiják do vápna, nemáme tam nikoho. V útoku hraje Ondra Vintr, který ale měl drobné zranění, tak tentokrát nemohl nastoupit od začátku. Kdybychom měli někoho, jako je Řezňa (forvard Zbrojovky Jakub Řezníček pozn. red.), v první půli bychom gól asi dali a zápas by vypadal jinak,“ líčil Klesa.

Trousilovi svěřenci se pět kol před koncem tohoto ročníku coby druholigový nováček nacházejí v tabulce na dvanácté příčce. Před patnáctým Ústím nad Labem mají náskok pěti bodů.

„Sestup v hlavách nemáme,“ zdůraznil Klesa a pokračoval: „Vnímám ale, že když přišly důležitější zápasy jako s Žižkovem, Příbramí nebo Prostějovem, byla na klucích vidět nervozita. V takových utkáních se hraje o šest bodů a hlava při nich pracuje asi víc než v duelech, kdy můžeme jen překvapit,“ dodal Klesa.