„Měli jsme z Opavy respekt, ale ne příliš přehnaný. Věděli jsme totiž, co jsme v uplynulých utkáních dokázali i my. Myslím si, že to bylo vidět i na hřišti a měla to s námi těžké,“ řekl pro klubový web Jan Trousil.

Jeho svěřenci v úvodu utkání ustáli tlak domácích, jenže ve 32. minutě se prosadil Lukáš Holík. Opavský ofenzivní hráč se ocitl sám v pokutovém území a střelou na zadní tyč překonal brankáře Martina Šustra. „Vystavěli jsme blok ve střední části hřiště a moc se k nám Opava nedostávala. Jedinou chybu jsme udělali, když jsme měli uhrát balón, jenže jsme ho pustili na úrovni rohového praporku. Soupeř to dobře vyřešil a potrestal nás,“ litoval vyškovský trenér.

Ilustrační foto.
Kouč Vyškova Trousil v Opavě očekává prvoligovou atmosféru. I v ní chce bodovat

Vyškovský hráč Michal Klesa ve 44. minutě napálil míč do boční sítě a na začátku druhé půle opavský Matěj Helešic ránou z třiceti metrů těsně minul branku. „Druhý poločas jsme to už byli my, kdo byl lepší. Vytvořili jsme si daleko více pozic, které měly skončit gólem,“ hlesl Trousil a dodal: „Je škoda, že jsme nedali branku, abychom vyrovnali. Šance na to byly. Jakmile takové akce ve druhé lize neproměňujeme, jsme trestaní a nemáme body.“

Vyškov i po třech druholigových utkáních čeká stále na první výhru a s jedním bodem se nachází v tabulce na patnácté pozici. Další duel odehrají jeho fotbalisté v sobotu na domácím hřišti, kam zavítá Táborsko.

SFC Opava - MFK Vyškov 1:0 (1:0)
Branky: 32. Lukáš Holík.
Rozhodčí: Černý – Melichar, Lakomý
ŽK:   41. Didiba, 52. Helebrand, 71. Hnaníček – 34. David Jambor, 54. M. Vintr, 60. Ilko, 78. O. Vintr.
SFC Opava: Digaňa – Celba, Helebrand, Hnaníček (C), Janoščín – Didiba, Tiéhi – Helešic (79. Putyera), Lukáš Holík (79. Večerka), Darmovzal (57. Kadlec) – Kramář (70. Pikul).
MFK Vyškov: Šustr – Hanuš (80. Kanakimana), Štěpánek, Fofana, Ilko – Klesa (C), Cabadaj (46. Simr), Srubek,  David Jambor, Němeček - M. Vintr (60. O. Vintr). Trenér: Jan Trousil.