Právě brněnský klub se posunul raketovým skokem. Aktuálně vévodí A skupině I. B třídy. Přitom ještě před rokem se nacházel na opačném konci tabulky. „Do loňského jara jsme vstupovaliz posledního místa, jelikož jsme všechny zápasy podzimní části odehráli venku. Druhou část soutěže už jsme však hráli v domácím prostředí, vrátili se nám hráči po zranění a přišli tři noví kluci, kteří do kolektivu zapadli výborně,“ popisuje změny v týmu trenér Gögh.

Minulou sezonu zakončili fotbalisté Medlánek na osmém místě, v polovině letošního ročníku už jsou v čele. „Je to hlavně díky fungující kabině a účasti hráčů na tréninku. Chodí jich až šestnáct, což je výborné,“ přibližuje Gögh.

Za Lužánkami se před rokem utkaly legendy Zbrojovky Brno a Sigmy Olomouc. Duel skončil remízou 4:4.
Lužánky opět ožily fotbalem, Kopenec se nadobro loučil s kariérou

K dalším skokanům se řadí Vyškov, který momentálně vede B skupinu I. A třídy. Největší změnu oproti loňské sezoně představují společné tréninky. „Minulý rok se kluci scházeli víceméně jen na zápas. Teď už spolu trénují a i díky koučům fungují víc jako tým,“ komentuje proměnu sekretář klubu Martin Neubauer.

Skokani podzimu
- Krajský přebor: FC Svratka Brno (z 12. na aktuálně 6. místo), SK Líšeň B (postup z I. A třídy, letos zatím 2. místo)
- I. A třída, skupina A: SK Slatina (z 10. na 3. místo)
- I. A třída, skupina B: MFK Vyškov B (z 8. na 1. místo)
- I. B třída, skupina A: FC Medlánky (z 8. na 1. místo)
- I. B třída, skupina B: SK Tatran Šatov (z 10. na 4. místo), Fotbal Jevišovice (z 12. na 6. místo)
- I. B třída, skupina C: TJ Baník Šardice (z 9. na 3. místo), TJ Jiskra Strážnice (z 10. na 4. místo)

Kromě hromadných tréninků prospívá mužstvu také příchod tří posil nebo pomoc hráčů z vyškovského A týmu. „Momentálně jedeme na vítězné notě, snad se nám to podaří udržet. Bude dobré být po podzimu na prvním místě,“ dodává sekretář Neubauer.

O čelo tabulky se však fotbalisté Vyškova musejí ještě poprat. Se stejným počtem bodů jsou na druhém místě Rajhradice a o pouhý bod méně má třetí Veselí nad Moravou.

O sedm příček dopředu se posunula aktuálně třetí Slatina. Ta už sice v podzimní části sezony na lepší umístění nedosáhne, musí si ovšem dát pozor na celky za sebou. Mužstva na třetím až sedmém místě A skupiny I. A třídy totiž dělí jen dva body.

Fotbalisté Bohunic (v bílém). Ilustrační foto.
Fotbalisté Rousínova potrápili lídra tabulky. Bohunice vyhrály jejich vlastencem

Mezi velká překvapení patří také fotbalisté rezervy Líšně. Po loňském prvním místě v A skupině I. A třídy postoupili do krajského přeboru, kde nyní figurují na druhé pozici.

ELIŠKA NOVÁKOVÁ