V minulém kole FORTUNA:LIGY brněnský celek dovezl vítězství 3:2 ze Zlína, ovšem předtím doma podlehl Bohemians 1:2. „S Bohemkou se nám nepodařil první poločas, ve druhém už jsme chytali zajíce za ocas, jak se říká, a nepovedlo se. Teď přijedou Teplice, což je velmi nepříjemný soupeř a Zbrojovka s ním v posledních zápasech nemá příznivou bilanci. Musíme se dobře koncentrovat celé utkání a brát to jako nejdůležitější zápas sezony,“ nabádal asistent brněnského kouče Jozef Dojčan.

David Machalík (v bílém s číslem 18) si proti Jihlavě připsal premiérovou trefu v novém ročníku.
Po odchodu Málka plní útočné úkoly. Takový start jsem nezažil, říká Machalík

Zbrojovka se na sobotní souboj naladila ve středu, kdy ve druhém kole MOL Cupu zvítězila 4:0 na trávníku třetiligových Rosic. Tam dostali příležitost fotbalisté, kteří v nejvyšší soutěži většinou jen střídají. „Robo Matejov sehrál velmi slušný zápas, stejně tak stopeři, Fousek na hrotu, což je pro něho netradiční pozice, dělal velké problémy soupeři svým pohybem, Nečas měl dobré záblesky. Musím vyzdvihnout všechny chlapce, ukázali, že jsou právem v prvoligovém týmu a prezentovali se jako hráči Zbrojovky,“ těšilo Dojčana.

Na levém kraji obrany se sice v Rosicích objevil Denis Granečný, jenže ten do duelu s Teplicemi pro trest za čtyři žluté karty nezasáhne. Brněnští trenéři tak v týdnu hledali náhradu, jednou z nich může být právě slovenský krajní obránce Matejov. „Máme hodně alternativ, různé systémy, můžeme popřehazovat mužstvo. Naši hráči jsou kvalitní, pracovití a pokorní. Věřím, že kdo dostane příležitost, bude hrát na maximum svých možností,“ doplnil asistent trenéra Richarda Dostálka.

Volbou číslo jedna při absenci Granečného by za normálních okolností byl Josef Divíšek. Jenže letní posila ze Slovácka nenastoupila ani v Rosicích. „Pepa Divíšek se zranil už minutý týden, ve Zlíně byl na lavičce polozraněný. Momentálně je vyautovaný,“ povídal ve středu Dojčan. „Lékařský tým pracuje na tom, aby se dal do kupy, takže uvidíme,“ dodal.

Zbrojovka si musí dát pozor na svého odchovance Daniela Filu, který hostuje v Teplicích z pražské Slavie. „Bylo to nečekané, na druhou stranu asi logické. Dostával málo prostoru a hledal s klubem jinou možnost, aby hrál. Skoro v každém mužstvu potkáváme odchovance Zbrojovky, není to pro nás nic nového a nějak se s tím vypořádáme. Věřím, že budeme určovat tón zápasu,“ pravil asistent.

Fotbalisté Zbrojovky (v modrém brankář Jakub Šiman) ve druhém kole MOL Cupu zvítězili v Rosicích 4:0.
Zbrojovka v poháru zdolala Rosice, Líšeň vypadla v Hlučíně

Proti svému bývalému klubu nastoupí kapitán Jakub Řezníček, ale nechává ho to klidným. „Hrál jsem v půlce ligy. Těším se, ale nic neobvyklého to nebude. Chci doma zvítězit,“ prohlásil útočník.