Mladý tým v hlavním městě neuspěl ani v neděli večer. I když Moravané ve druhém poločase sahali po bodu, nakonec po gólu Tetteha padli 0:1 a z Prahy stejně jako v předcházejících případech odjížděli rozmrzelí a s prázdnou.

Trenér Dukly Praha Pavel Drsek.
První derby sezony klepe na dveře. Dukla vyzve na Julisce Bohemians

„Před zápasem jsme si říkali, že nejsou v ideálním rozpoložení, takže bychom je mohli porazit, ale nepodařilo se,“ mrzí záložníka Slovácka Marka Havlíka.

Klubu z Uherského Hradiště se proti borcům v rudých dresech dlouhodobě nedaří. Za posledních osmnáct let v Praze získali jediný bod. „Je to prostě Sparta, tak asi proto,“ podotkl Havlík.

 Petr Rybička
Rybička zahozenou penaltu neodčiní, musí na tribunu. Cítím vinu, říká

Kordulův tým chtěl využít mizerné nálady letenského tábora po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy, nalomenou Spartu ale nedorazil. „Sázeli jsme na to, že budou psychicky dole a unavení, chtěli jsme je ztrestat, ale nepodařilo se,“ mrzí Havlíka.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky AC Sparta Praha  a 1. FC Slovácko 5. srpna v Praze. Jiří Krejčí vs. Josef Šural.
Slovácko padlo na Spartě. Stačil ji průměrný výkon, štve Kordulu

„Bylo tam hodně ztrát, při jedné jsme dostali gól, takže nás to mrzí. Navíc jsme pár věcí nevyřešili fotbalově a to nás stálo bod,“ štve třiadvacetiletého středopolaře, který v 58. minutě první střelou hostů na bránu vystrašil domácího gólmana Nitu.

„Musíme zakončení více trénovat a častěji střílet. Trenér nám to hodně vyčítá,“ říká Havlík.

Hráči Kairatu Almaty Bauyrzhan Islamkhan,  Isael a Gafurzhan Suyumbayev slaví gól do sítě Alkmaaru
Hurá, přijede Aršavin. Jak se Olomouc (ne)těší na soupeře z Kazachstánu

Tutovku pak po rychlém brejku po ztrátě domácích po rohovém kopu zazdil Kubala, který zblízka hlavičkoval vedle. „Kousek přede mnou to tečoval obránce, takže mi míč spadl na obličej a špatně se odrazil,“ popisuje ojedinělou příležitost Slovácka útočník Filip Kubala.

Domácím se nedařilo dát druhý gól a znervózněli. Navíc se ozvalo tělo po náročném programu. „Na konci jim došly síly. Chtěli jsme využít, že hráli ve čtvrtek. Chyběl nám ale větší klid. Vytvořili jsme si ale málo příležitostí,“ ví Kubala.

V 73. minutě všem sparťanům zatrnulo, když sudí Proske přezkoumával situaci, při které domácí Frýdek v pokutovém území zahrál rukou. Nakonec usoudil, že ponechá původní rozhodnutí a penaltu nenařídil.

Robert Hrubý.
Robert Hrubý o zranění: Nepříjemné, týden jsem jezdil jen na kole

„Slyšel jsem, že to brnklo do ruky, ale myslím, že byla u těla. Nechci to ale nějak extra hodnotit,“ zůstal nad věcí Havlík.

Porážka osmnáctiletého forvard pořádně hryzala. „Kdybychom proměnili šance, mohl to být jiný zápas,“ je přesvědčený Kubala. Výkon Slovácka ale stejně jako před dvěma týdny v Ďolíčku zůstal za očekáváním.

„Nehráli jsme, jak jsme chtěli,“ ví Kubala. „Hodně balonů jsme kazili v přechodových fázích. To, na čem si zakládáme, tedy držení míče, se nám nedařilo a Sparta to trestala brejky, které se nám špatně chytaly. Pak už to bylo těžké,“ dodává mladý útočník.

Naganský expres, tedy letadlo, které dopravilo vítezný hokejový tým z olympijského Nagana, dokončil svůj Velký přelet a otevřel svůj interiér veřejnosti v Leteckém muzeu v Kunovicích.
Naganský expres zakončil Velký přelet i se svojí posádkou