Stačil jeden fax a fotbalový svět je vzhůru nohama. Argentinský útočník požádal vedení Barcelony, aby mohl odejít. Ještě sice není vůbec jisté, zda se tak stane, Messi má v klubu stále platnou smlouvu, ale každopádně rušno díky této situaci je opravdu velké.

Fotbalista Barcelony Lionel Messi ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov v Lisabonu.
Začátek války, píší média o Messiho přání odejít. Fanoušci se bouří proti vedení

Nelibě ji totiž nesou barcelonští fanoušci, kteří ještě během úterního večera protestovali proti vedení katalánského celku. Španělská média dokonce mluví o tom, že se rozpoutala válka. Není dokonce vyloučeno, že dlouholetý vztah mezi klubem a hráčem skončí u soudu.

Favoritem je Manchester City

Kde ale bude Messi pokračovat s fotbalem, není zatím jisté. Jako největší favorit na jeho získání se jeví Manchester City, kde by se třiatřicetiletý hráč znovu sešel s koučem Pepem Guardiolou. Ve frontě na jeho služby ale stojí také milánský Inter, Juventus Turín, Paris St. Germain nebo třeba Manchester United.

V zástupu zájemců o Messiho služby ale jsou i další zajímavá jména. Dovedete si představit argentinského kanonýra v dresu basketbalistů Washingtonu Wizards? Nebo třeba v kombinéze závodního týmu motocyklové MotoGP Honda?

Fotbalista Barcelony Lionel Messi.
Debakl byl poslední kapka? Messi oznámil Barceloně, že chce pryč

Pokud ne, máte možnost jej v novém outfitu vidět. Minimálně kreativci řady sportovních klubů, ale i fanoušci nelenili a využili současnou mánii kolem Messiho tak trochu i ve svůj prospěch. A kdoví, třeba v některým z těchto týmů nakonec opravdu zakotví.