„První poločas, to bylo baroko,“ hněval se rozladěný hostující trenér. Bezkrevný výkon mužstva ho pořádně dopálil. Tak naštvaný dlouho nebyl. „Nechci nic vysvětlovat, já to prostě neakceptuji,“ láteřil.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky Bohemians Praha 1905 a 1. FC Slovácko. Jan Kuchta vs. Jiří Bederka.
Bohemians rozjeli ligu úspěšně. Slovácko porazili 2:1

„Mrzí a ničí mě to, jak k zápasu dokážeme přistoupit. Jsem z toho vykolejený,“ pokračoval. „Profesionální tým musí odvádět profesionální práci devadesát minut, ne polovinu času,“ dodal.

Podle Korduly přísnější měřítko za první poločas snesla pouze trojice hostujících hráčů, která odvedla jistý standard a ligový výkon. „Od zbytku týmu to bylo málo,“ říká.

Borci z Moravy se zvedli až po obrátce. Za nepříznivého stavu 0:2 však jen marně doháněli dvougólovou ztrátu.

„Ve druhém poločase jsme se zlepšili, přitlačili Bohemku, ale ve fotbale to funguje tak, že když tomu od první minuty nedáte základní atributy, potom vám to fotbalový bůh nevrátí. Je to tak spravedlivé,“ přemítá čtyřicetiletý kouč.

Stanislav Hofmann
Stoper Slovácka Hofmann: Vytrestal nás první poločas, koušu to špatně

Slovácko se kontaktní trefou kapitána Daníčka vrátilo v závěru do hry o body, ale na vyrovnání stejně nedosáhlo. „Nemůžeme čekat, že nám něco spadne do klína,“ říká Kordula.

Ten moc dobře ví, že pokud se mladý tým rychle nezlepší, může se ihned po startu FORTUNA:LIGY dostat do problémů. „S tímto výkonem bychom neporazili žádný profesionální tým, natož Baník. Předvedli jsme hrozně málo,“ ví Kordula.

Celek z Uherského Hradiště se v dalších mistrovských duelech musí odrazit od výkonu z druhého poločasu, kdy v Ďolíčku dominovali. Domů ale odjeli s prázdnou.

SK Sigma Olomouc vs. Slavia Praha
Sigma na úvod dostala tvrdý direkt. Proti Slavii si ani neškrtla