Je pomoc áčka hlavní důvod bronzové pozice B týmu, nebo si ji uhrálo samo?

Z každého něco. Tímto musím poděkovat klukům z A týmu, především Víťovi Novotnému, který vždy za nás odevzdal vše. Na druhou stranu v B týmu se vytvořila skvělá parta mladých hráčů, kteří chtěli vyhrávat.

Jak konkrétně funguje spolupráce s áčkem?

Vždy jsem se s Honzou domluvil, kdo by měl hrát a jak dlouho. Ale důležité bylo, že hráči z A týmu sami chtěli v béčku odevzdat maximum.

Jak se změnilo mužstvo proti minulé sezoně?

Ta obměna byla hlavně důležitá. Odešli hráči, kteří do týmu nezapadli a zůstali ti, co chtějí hrát a mají chuť vyhrávat.

V kádru je několik málo známých jmen. Řekl si někdo z nich svými výkony o dres A mužstva?

Jsou to talentovaní mladí hráči, kteří ale studují, takže jejich výkony nemohou být stabilizované. Ale myslím si, že o dvou jménech zanedlouho uslyšíme ve vyšší soutěži.

Osmý ročník Memoriálu Jiřího Vaďury v halovém fotbale v Rousínově vyhráli starší žáci Sigmy OIomouc. Na pátém místě skončil FC Bučovice (v oranžových dresech).
Memoriál Jiřího Vaďury poprvé vyhráli žáci Olomouce. Bučovice sbíraly zkušenosti

V čem jste byli silní, v čem naopak byly slabiny mužstva? Proč je třeba tak velký rozdíl výsledků utkání doma a venku?

Slabinou byla tréninková morálka. Už jsem říkal, že většina kluků studuje vysokou školu, tréninky někdy prostě nestíhali. A v zápasech venku nám chyběla kondice, kterou dokážete výsledky otočit. Výsledky samozřejmě ovlivnila i zranění, která nás postihla.

Zaujala i poměrně velká propast za Martinem Ličkou v interní tabulce střelců. Čím to je?

Pro mě to není žádné překvapení. Martin je náš nejlepší střelec, hráli jsme na něj.

Dá se ve vašem případě hovořit o nějaké stabilní ose týmu? Kteří hráči, jak se říká, mužstvo táhli?

Osa je jasná: brankář Pavel Štěpán, v poli Michal Kollár, Martin Lička, Vadim Chubirka. Ale i ostatní hráči měli v týmu důležitou roli. A nesmím zapomenout na důležité osoby, kterým musím poděkovat, a to panu Sobotkovi a kustodovi Víťovi, bez kterých by to fakt nešlo.

Které výsledky vám na podzim udělaly největší radost a naopak, kdy jste byl nejvíce zklamán?

Jednoznačně výhra doma s Krumvíří a venku v Dubňanech. Zklamání, to jsou prohry o gól Ratíškovicích a v prvním kole v Rakvicích.

Na vedoucí Krumvíř ztrácíte sedm bodů. To není mnoho, myslíte, že z vedení přijde úkol zaútočit na postup do krajského přeboru?

Pokud je vedení jen trochu rozumné, myslím si, že by se na jaře po utkání s lídrem tabulky v Krumvíři měli rozhodnout a určitě bojovat o postup.

Naznačil jste, že u mužstva jako trenér končíte. Proč?

Je to z rodinných důvodů a nechci to dál rozebírat.

Budete pokračovat jako hráč? Příp. budete se ještě podílet na přípravě programu zimní přípravy?

Jestli si někde zahraji, na to nedokážu dát odpověď, protože je to o volném čase a ten bohužel nemám. Ale pokud to bude jen trochu možné, určitě si půjdu s kluky alespoň zatrénovat. Tedy pokud mne vezmou mezi sebe. (úsměv) A co se týká zimní přípravy, tak jsme ji s Martinem Ličkou trochu naplánovali, ale už to záleží na sekretáři klubu, jak to všechno doladí.

Když u mužstva končíte, tak ptát se na doplnění kádru je asi zbytečné. Ale je třeba v dorostu někdo, koho byste svému nástupci doporučil zařadit do přípravy?

To je záludná otázka, jsou tam samozřejmě šikovní fotbalisté, kteří toho moc umějí, ale ještě na to nejsou připraveni v hlavě.

I. A třída - skupina B
Čelo tabulky po podzimu:
1. Krumvíř 13 11 1 1 37:19 34
2. Hr. Lhota 13 9 1 3 47:17 28
3. Vyškov B 13 9 0 4 23:13 27
4. Ratíškovice 13 8 3 2 22:13 27
5. Lednice 13 7 3 3 37:22 24
Doma:
1. Vyškov B 7 7 0 0 17:3 21
Venku:
9. Vyškov B 6 2 0 4 6:10 6
 
Střelci:
9 – Martin Lička, 3 – Alexandar Božović, 2 – Filip Studený, Tomáš Fialka, 1 – David Gottvald, David Kudýn, Václav Novotný, Jiří Setínský, Martin Šoupal, Vadim Chubirka, Martin Surala.