Naposled navlékli třináctý vítězný korálek na obdivuhodnou šňůru domácích výher. V letošní sezoně tak zvítězili ve všech domácích utkáních.

I díky této sérii jsou bučovičtí fotbalisté v I. A třídě dvě kola před koncem na prvním místě. Drží tříbodový náskok na Dubňany, které předčí i při rovnosti bodů. Pro jistotu postupu do krajského přeboru jim tak stačí už jen jedno vítězství.

Chtějí ho dosáhnout v neděli dopoledne na půdě sedmých Velkých Pavlovic. „Je před námi historická možnost postupu, ale nemělo by nám to svazovat nohy. K zápasu se chystáme jako k ostatním," řekl trenér a předseda bučovického mužstva Ladislav Kachlík.

Že nepůjde o lehký zápas, nasvědčuje velkopavlovická bilance na domácím hřišti. V této sezoně na něm bučovický soupeř nepoznal hořkost porážky. „Sice jsme neprohráli, ale máme jen čtyři výhry a sedm remíz, což je hodně. Samozřejmě nebudeme chtít prohrát ani proti lídrovi, on naopak bude chtít postup," hlásí před vzájemným duelem domácí kouč Stanislav Hřiba.

Jeho protějšek Kachlík vidí zápas podobně, „Neznám tým, který by chtěl zápas prohrát, oni doma neprohráli, my jim tuto šňůru chceme překazit. Nebude to však jednoduché," varuje.

Do zápasů v závěrečné části soutěže často promlouvá i zdravotní stav jednotlivých hráčů, nejinak tomu bude v souboji velkopavlovických fotbalistů s těmi z Bučovic.

Nedělní hosté se ale na tento fakt nevymlouvají. „Blíží se konec sezony, kluci jsou unavení a dohrávají s různými šrámy. Někteří jsou zranění dlouhodobě, ale to je stejné ve všech mančaftech," hodnotí situaci Kachlík.

Stejná slova pak volila i druhá strana. „Minulé kolo jsem měl k dispozici na lavičce jediného hráče do pole, tentokrát jich bude více, ale zranění nás určitě ovlivňují," doplnil Hřiba.

Největší hrozbu vidí v ofenzivě bučovického klubu. „Martin Bil je nejlepší střelec soutěže, minulé kolo dal čtyři branky, to mluví samo za sebe, ale branky nestřílí jen on. Bude to zajímavá zkouška pro naši obranu. Ale i ofenzivní sílu nelze podceňovat," shrnul silné stránky obou mužstev.

Bučovický lodivod Kachlík však navzdory tomu nestaví ofenzivu jen na Bilovi. „Je pravda, že je nejlepší střelec, naposled se prosadil čtyřikrát. Ale ostatní ho skvěle doplňují, vedoucí příčka je zásluha celého týmu a skvělého týmového ducha," zdůrazňuje Kachlík.

Fotbal – I. A třída, skupina B (Neděle 14. června, 10.30)

Velké Pavlovice vs. Bučovice

Poslední vzájemný zápas (listopad 2015): Bučovice – V. Pavlovice 4:1, Ondráček, Handlíř, Štrublík, Legner – Havlík.